Moto sport

Volf: Ima toliko potencijala u našem bolidu

Volf: Ima toliko potencijala u našem bolidu
Foto: Screenshot/Twitter/MercedesAMGF1 | Volf: Ima toliko potencijala u našem bolidu

Direktor ekipe Mercedesa u šampionatu Formule jedan Toto Volf izjavio je danas da se nada da će se britanski tim boriti za pobjede u novoj sezoni, koja startuje petog marta za Veliku nagradu Bahreina, prenosi "Skaj sport".

Mercedes je prošlu sezonu završio na trećem mjestu u konkurenciji konstruktora.

"Nemamo sumnje, kada počinjete uz zaostatak od pola sekunde, biće teško sustići velike organizacije kakve su Red Bul i Ferari. Mi smo super odlučni da to uradimo, ali moramo da postavimo naša očekivanja na realan nivo. Ako budemo nastupali onako kako se nadamo, onda bismo voljeli da budemo dio trka na samom čelu. Mislim da ima toliko potencijala u našem bolidu, unutar koncepta, načina na koji vozimo... da bi možda naš razvoj bolida mogao biti bolji", rekao je Volf.

On je najavio da će predsezonska testiranja početi 23. februara u Bahreinu.

"Mislim da smo shvatili kako smo nazadovali i gdje su nedostaci. Radimo naporno da to ispravimo, ali tek kada počnu testiranja vidjećemo da li smo otključali potencijal za koji smo uvijek vjerovali da postoji u bolidu", naveo je Volf.

Mercedes će 15. februara predstaviti novi bolid W14. Za ekipu Mercedesa će i naredne sezone voziti Luis Hamilton i Džordž Rasel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije