Moto sport

Volf: Maks je odvezao spektakularnu utrku

Volf: Maks je odvezao spektakularnu utrku
Foto: Nezavisne novine / Arhiva | Volf: Maks je odvezao spektakularnu utrku

Iako je Mercedes pobijedio u Rusiji, Volf nije u potpunosti zadovoljan ishodom utrke u Sočiju jer je Maks Ferstapen završio na drugom mjestu, odmah iza pobjednika Luisa Hamiltona, iako je startao zadnji.

Mercedes prema mišljenju Volfa ima "previše repova" u zadnjim utrkama i ne iskorištavaju maksimalno prilike koje im se ukazuju. Hamilton je pobijedio u Rusiji, vratio je vodstvo u poretku vozača, ali Volf nije zadovoljan.

"Kvalifikacije su bile odlučujuće. Znali smo da će Valteriju biti teško nakon kazne. Završili smo prvi i peti, što je jako dobro. Pogotovo jer je ovo bila Luisova 100. pobjeda", rekao je Wolff.

No, Ferstapen je završio drugi iako je startao zadnji. Nizozemac je promijenio motor i morao je na začelje grida. U normalnim uslovima su u Red Bullu računali na maksimalno treću poziciju (da Ferstapen nije startao sa začelja i da je odradio samo svoju kaznu od tri mjesta koju je dobio u Italiji), ali su stvari za njih ispale skoro savršeno jer je Ferstapen završio drugi, odmah iza Hamiltona i iz Rusije odlazi samo sa dva boda zaostatka za Hamiltonom.

Hamilton će vrlo vjerovatno do kraja sezone morati kao i Ferstapen "žrtvovati" jednu utrku i startati sa začelja, a naredne staze koje slijede bi trebale više odgovarati Red Bullovom bolidu, što Mercedes i Hamilton stavlja u nezgodnu poziciju i pored minimalnog vodstva u poretku.

"Maks je odvezao spektakularnu utrku i to nije dobro za šampionat. Moramo ostati agresivni i moramo nastaviti napadati. Ne smijemo biti defanzivni. Moramo se pobrinuti da osvajamo dosta bodova. Trenutno ne radimo dovoljno", rekao je Volf.

(F1Racing)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije