Moto sport

Volf: Red Bul mora transparentnije o Horneru i istrazi

Volf: Red Bul mora transparentnije o Horneru i istrazi
Foto: X/startonpole | Volf: Red Bul mora transparentnije o Horneru i istrazi

Prvi čovek Mercedesa u Formuli 1 Toto Volf apelovao je na prvaka u konkurenciji konstruktora Red Bul da predoči više detalja iz disciplinskog postupka koji je pokrenut nakon optužbe na račun šefa Red Bula Kristijana Hornera zbog nedoličnog ponašanja.

Horner je jednoj koleginici slao poruke sa seksualnom konotacijom i to tokom dužeg vremenskog perioda.

Navodno, glavni razlog zašto Horner nije sklonjen sa pozicije šefa šampionske ekipe Formule 1 to što ima podršku vlasnika Red Bula. S druge strane, čini se da nije ista takva situacija među vlasnicima Formule 1, u Liberti mediji, kao i sponzorima tima Oraklu i Fordu.

Horner je šef Red Bula od ulaska te kompanije u Formulu 1 2005. godine, a za 20 godina taj tim je osvojio sedam titula među vozačima, zahvaljujući Sebastijanu Fetelu i Maksu Ferstapenu, kao i šest u konkurenciji konstruktora.

''Jedna dama u Red Bulu je razgovarala sa kolegama iz odsjeka ljudskih resursa i objasnila im da problem postoji. Taj slučaj je bio pod istragom, a Formuli 1 je samo saopšteno da je sve u redu i da je Red Bul sagledao sve činjenice'', rekao je Volf.

A potom je i dodao:

''Formula 1 je globalno prepoznatljiva, a ono za šta je Horner optužen je jedna od najosetljivijih tema – zato je neophodna transparentnost''.

Sezona je počela trkačkim vikendom u Bahreinu.

Prve kvalifikacije sezone zakazane za 17 časova, dok Velika nagrada Bahreina startuje u subotu u 16 časova, sve uz prenose na Sport Klubu 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije