Moto sport

Vozači Formule 1 mogu da daju političke izjave u "svom ličnom prostoru"

Vozači Formule 1 mogu da daju političke izjave u "svom ličnom prostoru"
Foto: randomwinner/Pixabay | Vozači Formule 1 moći da daju političke izjave u "svom ličnom prostoru"

LONDON - Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštila je da će vozači Formule 1 moći da daju političke, vjerske i lične izjave u "svom ličnom prostoru", ali se ističe će biti kažnjeni ako svoje stavove budu iznosili tokom takmičenja, prenosi "Skaj sports".

Vozačima će biti zabranjeno da daju takve izjave tokom svečanosti proglašenja pobjednika i u drugim zvaničnim prilikama, osim u "izuzetnim slučajevima".

FIA se oglasila poslije burne reakcije vozača Mercedesa Luisa Hamiltona i Landa Norisa, koji je ranije ove nedjelje optužio čelnike Formule 1 da se prema njima ponašaju kao da su učenici osnovne škole.

FIA je odlučila da svim timovima pošalje dokument sa detaljnijim objašnjenjima. U tom dokumentu se navodi da će vozači i dalje moći da "iskažu svoje stavove o bilo kom političkom, vjerskom ili ličnom pitanju" u "svom prostoru" i van zvaničnih trka,putem svojih kanala na društvenim mrežama ili tokom intervjua.

Međutim, onim vozačima koji to ne budu poštovali, mogu da budu izrečene različite mjere - od upozorenja do isključenja, i uz pomjeranje pozicija na trci.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje petog marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije