Moto sport

Vrijeme stalo na put debiju Šumaherovog nasljednika u Formuli 1

Vrijeme stalo na put debiju Šumaherovog nasljednika u Formuli 1
Foto: Wikimedia Commons / Ilustracija | Vrijeme stalo na put debiju Šumaherovog nasljednika u Formuli 1

Mik Šumaher, sin legendarnog njemačkog vozača Mihaela Šumahera, danas je trebalo da debituje u Formuli 1, ali to se nije dogodilo.

Dvadesetjedogodišnji Mik je aktuelni lider u šampionatu Formule 2, a danas je trebalo da dobije priliku da debituje u Formuli 1 u kojoj je njegov otac Mihael osvojio sedam titula prvaka svijeta.

Mladi vozač je trebao biti učesnik današnjeg prvog treninga na stazi Nurburgring u Njemačkoj, gdje će se u nedjelju voziti trka za Veliku nagradu Eifela.

Mik se očekivao za upravljačem bolida tima Alfa Romeo Racing kako bi upisao svoj debi u najbržem cirkusu na svijetu.

Početak treninga je nekoliko puta zbog loših vremenskih uslova, zbog kojih nije mogao da poleti medicinski helikopter. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, vremenske prilike se nisu mijenjale pa je trening otkazan.

Inače, Šumaher je jedan od mladih Ferrarijevih vozača, što mu omogućava priliku da vozi na treningu, a s obzirom da Alfa Romeo Racing i Haas koriste Ferrarijeve motore, to mu eventualno otvara vrata da u narednoj sezoni postane vozač Formule 1.

Mladi Šumaher će na debi u Formuli 1 još čekati, jer i u slučaju da se drugi današnji trening održi, on neće voziti jer je planiran samo za prvi trening.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije