Moto sport

Započeta policijska istraga u Mercedesovom timu

Započeta policijska istraga u Mercedesovom timu
Foto: Mercedes | Započeta policijska istraga u Mercedesovom timu

Šef Mercedesovog tima Toto Volf izjavio je da je policija otvorila istragu pošto je nepoznata osoba poslala imejl u kojem tvrdi da ekipa ne favorizuje Luisa Hamiltona.

"Imejl nije od člana tima, a šokantan je jer se pominje smrt. Pozvali smo policiju da potraži IP adresu (koja može da identifikuje pošiljaoca). Takve onlajn zloupotrebe moraju da prestanu. Ne može neko da se krije iza telefona i napada vozače", rekao je austrijski lider, koji je na marginama Velike nagrade Španije, djelovao da je baš ljut.

Volf je rekao da se ne može zamisliti da bi 1.500 ljudi koji rade noću i danju u timu moglo namjerno da nanese štetu nekome.

Imejl je poslat 10. juna sa naslovom "Potencijalna smrtna presuda za Luisa". Pominje se da Mercedes tretira Luisa Hamiltona gore nego njegovog klupskog kolegu Džordža Rasela nakon što je sedmostruki svjetski šampion ranije ove godine odlučio da napusti tim na kraju 2024. i da se pridruži Ferariju.

Volf je rekao da je imejl "osvetoljubiv" prema Hamiltonu u namjeri da se nanese šteta vozaču pošto je odlučio da napusti Mercedes.

"Luis je dio tima već 12 godina, mi smo prijatelji, vjerujemo jedni drugima i želimo da završimo saradnju u dobroj atmosferi", rekao je Volf, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije