Auto zanimljivosti

Najneobičnija imena automobila

Najneobičnija imena automobila
Foto: Wikipedia | Najneobičnija imena automobila

Jedan od načina na koji brendovi pokazuju svoju originalnost je kroz neobična imena svojih automobila.

Igra imenovanja u automobilskoj industriji donosi zabavu, ali i dodatnu dimenziju brendiranju automobila.

Neobična imena su odličan način da se vozila izdvoje iz mase i privuku pažnju ljubitelja automobila. Bez obzira da li su inspirisana simbolikom, istorijom ili samo kreativnom igrom riječi, ova imena donose dozu originalnosti i posebnosti vozilima koja ih nose.

1. "Kia Soul" - Ovaj kompaktni automobil brenda Kia dobio je ime koje je doslovno prevedeno kao "Duh". Igra riječi i simbolika ovog imena su osvojili mnoge, dodajući dozu karaktera i osobnosti ovom vozilu.

2. "Mazda Bongo Friendee" - Ovo ime automobila je prava kombinacija zabave i neobičnosti. "Bongo" donosi zvuk ritma, dok "Friendee" sugeriše na prijateljstvo i druženje. Ova kombinacija stvara jedinstveno i pamtljivo ime.

3. "Nissan Juke" - Juke je izraz koji se odnosi na iznenadnu i brzu pokretljivost, a brend Nissan je odlučio da to ime dodijeli svom kompaktnom SUV-u. Ova igra riječi i odabir neobičnog imena daje vozilu poseban identitet.

4. "Mini Cooper" - Mini Cooper je kultni automobil koji je postao sinonim za mali, ali brz automobil. Ime "Cooper" je zapravo ime trkača Džona Kupera, koji je bio poznat po svojim uspjesima u trkama sa originalnim modelom Minija. Ovo ime donosi priču i nasljeđe koje prati ovo ikonično vozilo.

5. "Volkswagen Beetle" - Beetle, odnosno Buba, je ime koje je postalo sinonim za jedan od najpoznatijih automobila na svijetu. Ovo ime je savršeno opisno za karakterističan izgled ovog automobila, koji podsjeća na oblik bubine ljuske.

6. "Fiat Panda" - Ime "Panda" donosi simpatičan i nježan ton ovom malom gradskom automobilu brenda Fiat. Ova igra riječi stvara sliku simpatične životinje, koja se može prenijeti na ovaj šarmantan automobil.

7. "Chevrolet Camaro" - Camaro je ime koje budi snažne asocijacije na brzinu i moć. Iako je ime nastalo iz jedne riječi iz španjskog jezika koja znači "kamaro", Chevrolet je uspeo da stvori zvučno ime koje odražava sportski duh ovog automobila.

8. "Toyota Yaris" - Ovo ime zvuči veselo i energično, što savršeno odgovara kompaktnom i okretnom automobilu brenda Toyota. Ime Yaris je kombinacija reči "ya" koja na japanskom jeziku znači "da" ili "daću" i "charis" što znači "graciozan" na grčkom jeziku. Ova kombinacija daje automobilu pozitivnu i dinamičnu konotaciju.

9. "Renault Twingo" - Ime "Twingo" je igra riječi koja kombinuje "twist" (vrtoglavi pokret) i "tango", ples pun energije i živosti. Ova kombinacija sugeriše na zabavu i okretnost, savršeno odgovarajući šarmantnom gradskom automobilu brenda Renault.

10. "Subaru Outback" - Ime "Outback" prenosi sliku divlje i neistražene prirode, sugerišući na avanturu i off-road mogućnosti. Ovo ime odražava terenske karakteristike i sposobnosti ovog sportskog terenca brenda Subaru.

(24sedam.rs)

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije