Auto zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Originalni Fiat 500 od LEGO kockica

Originalni Fiat 500 od LEGO kockica
Foto: N.N. | Originalni Fiat 500 od LEGO kockica
N.N.

Fiat i LEGO su u tvornici Mirafiori u Torinu predstavili novi Fiat 500 LEGO Creator Expert komplet, a tokom promocije prisutni su mogli vidjeti i originalnu verziju Fiata 500 napravljenog od LEGO kocki u prirodnoj veličini.

Za njegovu izradu su bile potrebne 189.032 LEGO kocke, a sama izrada ovog modela je trajala čak 830 sati, no dobijeni rezultat je neprocjenjiv.

Ovom prilikom je naglašeno i kako je Fiat 500 jedan od najpoznatijih simbola Italije, a posebno je bio zapažen u filmu “La Dolce Vita”.

Za inspiraciju kompleta Fiat 500 LEGO Creator Expert 10271 korišten je Fiat 500F s kraja šezdesetih godina prošlog vijeka, a komplet dolazi s 960 dijelova i ima funkcionalni krovni otvor, detaljnu unutrašnjost, nosač prtljage i haubu koja se može otvoriti kako bi se mogao postaviti motor. U kompletu se dobija i nosač sa slikom i paleta s bojom.

Ovo je tek početak saradnje FCA grupe i LEGO-a, a u budućnosti se očekuju još mnogi kompleti s modelima Fiata, ali i Jeepa i ostalih poznatih modela brendova iz grupacije.

Nakon ceremonije predstavljanja, flota od 50 klasičnih Fiata 500 ispratila je prvi Fiat 500 LEGO Creator Expert model u LEGO prodavnicu u centru grada. Komplet je već dostupan za kupovinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije