Auto zanimljivosti

Pobjednički bolid Formule 1 u Sarajevu dobio kaznu za parkiranje (FOTO)

Pobjednički bolid Formule 1 u Sarajevu dobio kaznu za parkiranje (FOTO)
Foto: Reddit / Printscreen | Pobjednički bolid Formule 1 u Sarajevu dobio kaznu za parkiranje (FOTO)

Ekipa ​Red Bull je, u sklopu promotivnih aktivnosti uoči početka nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1, ove sedmice dovezla pobjednički bolid Maksa Ferstapena i u Sarajevo. Tamo je on osvanuo u ponedjeljak, pa bio izložen na nekoliko lokacija tokom dana - od Baščaršije do Narodnog pozorišta.

U svemu tome bilo je vremena i za šalu.

Naime, dok je bio bočno parkiran na ulici, na bolidu su se neplanirano našle - kazne za pogrešno parkiranje. Društvenim mrežama počele su kružiti fotografije "kažnjenog" F1 bolida, uz razne komentare o tome ko je i zašto kazne tamo ostavio. Misteriju je nedugo zatim razriješio lokalni portal.

Na vebu "Radio Sarajevo" otkrivena je pozadina priče, čiji je cilj bio nasmijati građane Sarajeva, kako kažu.

Maja Đozo, media menadžer u Red Bullu, potvrdila je da bila riječ o internoj šali: "Znate kako u gradu kažu 'eto me za 5 minuta', pa nestanu, tako smo se htjeli malo našaliti na taj način. Našli smo neke stare kazne i odlučili da nasmijemo ljude, u duhu Sarajeva. Mnogi su nam rekli da im je ovo bilo simpatično, a i pripadnici MUP-a koji su naišli, fotografisali su se s 'kaznama' i bolidom", izjavila je.

Red Bull i ovime potvrđuje ono što smo od ranije znali - da su majstori u marketingu i privlačenju pažnje, prenosi "AutoBug".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije