Auto zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Uhvaćen kako šmrče kokain tokom vožnje

Uhvaćen kako šmrče kokain tokom vožnje
Foto: Printscreen YouTube | Uhvaćen kako šmrče kokain tokom vožnje
N.N.

Kamera je na auto-putu u blizini australijskog Sidneja prošlog petka snimila nesvakidašnji prizor.

Naime, vozač Hyundaija i30 je vozeći auto-putem M4 snimljen umjesto s rukama na volanu, kako sa zaslona mobilnog šmrče bijelu supstancu.

Pritom se na snimku vidi i kako mu upravljač jednom rukom pridržava suvozač, što je ocijenjeno izuzetno rizičnim ponašanjem u saobraćaju.

Upravo je zbog ovakvih vozača pre dve godine osnovana specijalna jedinica državne saobraćajne policije "Strike Force Puma", koja se bavi hvatanjem vozača, rizičnog i nenormalnog ponašanja koji predstavljaju značajnu prijetnji za zajednicu, između ostalog i praćenjem objava na društvenim mrežama.

Nakon istrage Zapovedništva saobraćajne policije savezne države Novog Južnog Velsa, 21-godišnjak koji je bio za volanom je optužen za nekoliko kaznenih djela, a na teret mu se stavlja vožnja bez odgovarajuće kontrole vozila, nesavjesna vožnja i nedozvoljeno korišćenje mobilnog u vožnji.

"Policija će na sudu podnijeti dokaze protiv muškarca da je tokom vožnje šmrkao supstancu s mobilnog koristeći obje ruke koje nije imao na upravljaču dok je vozilo bilo u pokretu", navodi se u službenom saopštenju.

Policijski nadzornik Bill Darnell rekao je za portal 2GB da tokom svoje karijere još nije vidio - "ništa slično onome što prikazuje fotografija".

Dodao je i kako "vjeruju da je šmrkao kokain ili sličnu drogu za volanom, ali što bi ta supstanca mogla biti i što je s njom radio, onaj je dio koji nećemo moći lako dokazati"...

Pred sudijom u Blektaunu mladić bi se trebao pojaviti idućeg mjeseca.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije