Auto zanimljivosti

Upozorenje navijačima na Euru u Njemačkoj: Šta ne smijete imati na autu

Upozorenje navijačima na Euru u Njemačkoj: Šta ne smijete imati na autu
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL | Upozorenje navijačima na Euru u Njemačkoj: Šta ne smijete imati na autu

Njemački adac Hesen-Thuringia predstavio je u četvrtak u Frankfurtu upozorenja navijačima uoči početka Evropskog prvenstva, piše Fenix Magazin.

Prema ADAC-u, vjetrobransko staklo i prednja bočna stakla ne smiju biti prekrivena ukrasima, jednako kao što ne smiju biti prekrivena ni prednja svjetla ili pokazivači stop svjetala.

Žmigavce koji se nalaze kod pojedinih vozila na bočnim retrovizorima ne smiju biti prekriveni takozvanim čarapama za retrovizore. Ako je to pokriveno, onda je to upravni prekršaj. Naljepnice, male zastavice i zastave uglavnom nisu problem "sve dok te dekoracije ne ometaju ili ne ugrožava vlastiti pogled vozača ili poglede drugih učesnika u saobraćaju".

Male zastavice na zadnjim bočnim staklima moraju biti pričvršćene kako ne bi smanjile vidljivost vozaču.

Navijačke zastave na vozilima su dopuštene, ali prilikom vožnje auto-putem morale bi biti skinute jer pri velikim brzinama mogu se otrgnuti i ugroziti saobraćaj.

Zabranjeno je držati predmete poput velikih zastava kroz prozor ili se naginjati izvan automobila, izvijestili su iz ADAC Hessen-Thuringia.

Navijačke auto-povorke (autokorso) kroz njemačke gradove u načelu nisu dopuštene, ali policija često zažmiri na to tokom sportskih događaja i vjenčanja. Tada se toleriše i pojačano trubljenje iako se njime krše propisi. Uobičajena pravila drumskog saobraćaja kao što su nošenje sigurnosnog pojasa, ograničenja brzine i pravila prednosti prolaska takođe se primjenjuju na kolone vozila.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije