Privreda

Aerodrom "Nikola Tesla" dočekao šestmilionitog putnika

Aerodrom "Nikola Tesla" dočekao šestmilionitog putnika
Foto: Facebook/Air Serbia | Aerodrom "Nikola Tesla" dočekao šestmilionitog putnika

Aerodrom "Nikola Tesla" dočekao je u petak svog šestmilionitog putnika, Danijelu Janković, koja je putovala letom nacionalnog avio-prevoznika za Skoplje.

Putnicu su na aerodromskom Terminalu 2 dočekali generalni direktor kompanije "Belgrade Airport", Fransoa Berizo, i direktor za komercijalu i strategiju avio-kompanije Air Serbia, Jirži Marek, koji su Danijeli Janković uručili vredan poklon - dve povratne avionske karte u poslovnoj klasi za Njujork, saopšteno je iz beogradske vazdušne luke.

"Do sada najbolji rezultat od šest miliona putnika postignut je u najvećoj mjeri zahvaljujući otvaranju čak deset novih linija avio-kompanije Air Serbia, zatim novim letovima za Pariz avio-kompanija Air France i ASL Airlines, liniji avio-kompanije WizzAir za Lion, kao i veoma uspješnoj čarter sezoni. Čestitam gospođi Janković, nadam se da će joj ovaj trenutak ostati u sjećanju i ne sumnjam da će uživati u prekookeanskom putovanju“, izjavio je Berizo.

Jirži Marek je rekao da je Air Serbia ove godine umnogome doprinijela uspješnom poslovanju beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" i dostignutom broju od šest miliona putnika, koje je Aerodrom uslužio.

"Počastvovani smo činjenicom da je šestmilioniti putnik izabrao da leti Air Serbiom. Time se dodatno potvrđuje da putnici najčešće biraju našu kompaniju, kao onu sa najvećim brojem destinacija i konekcija preko Beograda. Nastavićemo da razvijamo našu mrežu da bismo našim putnicima ponudili još veći izbor destinacija", poručio je on.

Aerodrom "Nikola Tesla", kojim već godinu dana upravlja kompanija "Belgrade Airport" pod koncesionim ugovorom, zabilježila je od januara do kraja septembra ove godine blizu 4,75 miliona putnika, što je rast od od 7,8 odsto u donosu na isti period prošle godine.

Samo tokom trećeg kvartala, broj putnika na aerodromu je porastao 9,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije