Privreda

"Banja Vrućica" u 2019: Godina rekordne posjećenosti i velikih investicija

"Banja Vrućica" u 2019: Godina rekordne posjećenosti i velikih investicija
Foto: N.N. | "Banja Vrućica" u 2019: Godina rekordne posjećenosti i velikih investicija

TESLIĆ - Velike investicije, rekordan broj noćenja te brojni benefiti za goste i radnike samo su neki od pokazatelja uspješnog poslovanja Zdravstveno-turističkog centra (ZTC) "Banja Vrućica" u ovoj godini, u kojoj je proslavio i pun vijek postojanja.

Do kraja 2019. zabilježiće oko 239.000 noćenja, što je za oko 10.000 više nego prošle godine. Od ostvarenog broja noćenja, 55 odsto čine domaći, a 45 odsto gosti iz inostranstva.

Najveći broj stranih gostiju i ove godine dolazi iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, a primjetan je i rast broja gostiju iz zapadnih evropskih zemalja.

Kako su naveli iz ove kompanije, rekordni broj noćenja dokaz je kvaliteta usluga koje pružaju i stoga su veoma zahvalni svim gostima koji su taj kvalitet i prepoznali.

Zbog svega navedenog u "Banji Vrućici" konstatuju da u ovom turističkom kompleksu sezona traje tokom cijele godine.

SAM VRH: Poručuju da je rezultat koji su ostvarili još jedna potvrda zalaganja da su i zdravstvenu i turističku ponudu "Banje Vrućice" svrstali u sam vrh ne samo kada je riječ o Republici Srpskoj, nego i šire.

"Samo u odnosu na prošlu godinu broj noćenja se povećao za oko 4,5 odsto. S ponosom možemo da istaknemo da nam broj noćenja konstantno raste i da već osmu godinu zaredom imamo rekordan broj noćenja. Inače, oko četvrtine svih ostvarenih turističkih noćenja u cijeloj Republici Srpskoj zabilježi se upravo u našem kompleksu", izjavio je dr Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica".

Bogdanić ističe da ovakve rezultate sada treba zadržati te da se zbog toga trude da poboljšaju svoju ponudu, ali i smještajne kapacitete. U cilju pružanja novih i kvalitetnijih zdravstvenih usluga i smještajnih kapaciteta, ZTC "Banja Vrućica" je počeo s izgradnjom novog objekta "Hercegovina - blok B".

"Riječ je o izgradnji modernog objekta koji se gradi prema najnovijim tehnologijama, uz poštovanje novih standarda gradnje i energetskih ušteda. U ovoj fazi počeli su grubi građevinski radovi, a kompletan završetak betoniranja, armiranja, zidarskih radova, kao i izgradnja čelične i krovne konstrukcije očekuju se krajem juna 2020. godine", dodao je Bogdanić.

STRUČNJACI: Planirano je da ova zdravstvena ustanova pruža usluge iz oblasti stomatologije, dijagnostike te određenih hirurških oblasti koje mogu tu da se sprovode.

Iz "Banje Vrućice" poručuju da će nastojati da dovedu vrhunske stručnjake i na taj način imaju zdravstvenu ustanovu čiju će uslugu moći da prodaju i na zapadnom tržištu. Ukupna površina objekta je 4.000 kvadratnih metara, a ukupna investicija iznosi osam miliona KM.

Prepoznavši potrebe lokalnog stanovništva, ZTC "Banja Vrućica" nedavno je u Tesliću otvorio Zdravstvenu ustanovu "Specijalistički centar Banja Vrućica". Ova ustanova pruža usluge iz oblasti porodične i interne medicine, a u skorijem periodu i iz stomatologije.

"Ovo je u stvari i naš doprinos razvoju primarne zdravstvene zaštite i porodične medicine sa svim konsultativnim službama. U planu je i otvaranje apoteke koja bi radila 24 časova dnevno, kako bi stanovništvo opštine Teslić imalo priliku da kupi lijek u bilo koje doba dana", istakao je Bogdanić.

RAST PLATA: Sa proširenjem usluga u ovom zdravstveno-turističkom kompleksu došlo je i do povećanja broja zaposlenih.

"Nastojimo da konstantno povećavamo broj radnika. Od 1. jula 2019. godine povećali smo i plate svim zaposlenima. Najniža plata u našoj kompaniji iznosi 600 KM, što je više od republičkog prosjeka. Želja nam je da i u narednoj godini radimo na povećanju plata zaposlenih, ali i na očuvanju ljudskog resursa. Trenutno zapošljavamo skoro 400 radnika, što je najveći broj otkako 'Banja Vrućica' postoji, ali na ovome nećemo stati s obzirom na to da smo djelatnost 'Banje Vrućice' iznijeli i van lokaliteta ove banje, na etno-selo Usora i Specijalistički centar u gradu Teslić", poručio je Bogdanić.

NAGRADE: Ni ove godine u "Banji Vrućici" nije izostala isplata božićnice, a najbolji radnici dodatno su novčano nagrađeni za izuzetan trud i zalaganje koje su pokazali tokom godine.

"Iako smo ove godine povećali platu svim zaposlenima i povećali iznos najniže plate, željeli smo da našim zaposlenima uljepšamo nadolazeće praznike i pomognemo ih novčano isplatom božićnice. Za dobre rezultate naše kompanije upravo su, uz dobar menadžment, zaslužni naši radnici", naglasio je Bogdanić.

U "Banji Vrućici" nisu zaboravili ni na svoje penzionere, te su i radnike koji uživaju u penziji novčano nagradili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije