Privreda

Banjalučki start up najbolji u Evropi

Banjalučki start up najbolji u Evropi
Foto: Podim Conference | Banjalučki start up najbolji u Evropi

Banjalučki start up Dwelt osvojio je prvo mjesto na PODIM konferenciji u Sloveniji, u konkurenciji 120 kompanija iz Centralne i Istočne Evrope.

U finalnoj trci pored banjalučkog start up-a su učestvovala i dva start up-a iz Švajcarske, te po jedan iz Njemačke i Rumunije.

Članovi žirija su bili stručnjaci iz najpoznatijih investicionih fondova u regionu i Zapadnoj Evropi, kao Speedinvest iz Austrije, Fil Rouge Capital kao i South Central Ventures.

Stefan Krneta, osnivač ovog start up-a pojašnjava da je uslov za učešće da imate svoj proizvod.

"Nastupali smo sa svojim jedinim proizvodom -Platformom X. Boduje se proizvod, trzišni potencijal i tim koji stoji iza svega", pojasnio Krneta.

Krneta je rekao da je ovo veliki uspjeh koji je došao u dobrom momentu.

"U budućnosti smo obavezni da u narednih godinu dana neko vrijeme provedemo u Londonu na značajnim habovima sa vrlo dobrim mentorima, pa onda u Austriji, a potom da pronađemo najboljeg mogućeg strateškog partnera za ulaganje", rekao je Krneta.

Krneta dodaje da je cilj da se razvoj zadrži u Banjaluci, da se okosnica zadrži u Banjaluci, ali i da se zaposle biznis developeri u Evropi koji bi vodili biznis stranu priče.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije