Privreda

Banjaluka vraćena na mapu turističkih sajmova

Banjaluka vraćena na mapu turističkih sajmova
Foto: Ustupljena fotografija | Banjaluka vraćena na mapu turističkih sajmova

BANJALUKA - Treći Međunarodni sajam turizma "Banjaluka 2023" zatvoren je danas, a tokom tri dana koliko je trajao predstavljena je bogata turistička ponuda.

Naime, na ovogodišnjem sajmu bilo je više od 110 izlagača i više od 450 učesnika.

Kako je kazala Branka Branković  portparolka Turističke organizacije Banjaluka (TOBL) sajam je posjetilo nekoliko hiljada građana, navodeći da su izlagači i organizatori veoma zadovoljni.

"Banje iz Republike Srpske obezbijedile su popust za penzionere, dok su mnogobrojeni hoteli sa Zlatibora nudili od 10 do 20 odsoto popusta", rekla je Brankovićeva.

Kako je istakla, tokom sajma potpisana je saradnja banjalučke Turističke organizacije sa turističkim organizacijama Nikšić ,Valjevo i Zlatibor.

"Sve ovo vodi ka jednom cilju, a  to je da se stvori jedan regionalni turistički priozvod sa kojim će zemlje zapadnog balkana biti reprezentativne na velikim svjetskim sajmovima turizima", kazala je Brankovićeva, dodajući da je Banjaluka ovim sajmom ponovo vraćena na mapu turističkih sajmova.

Tokom sajma dodijeljene su nagrade u devet različitih turističkih kategorija, te je tako nagrada za najbolju turističku agenciju godine dodijeljena turističkoj agenciji "KonTiki Travel" d.o.o. Banjaluka.

Priznanje za doprinos očuvanju i zaštite prirode dobio je Nacionalni park "Una", dok je nagrada za doprinos razvoju banjskog turizma dodijeljena Zdravstveno-turističkom centaru "Banja Vrućica".

Priznanje za doprinos razvoju manifestacionog turizma dodijeljeno je Turističkoj organizacije Herceg Novi, dok je nagrada za kvalitet poslovanja u hotelijerstvu pripala Sava Hotels & Resorts – hotelska grupacija.

Nagrada za doprinos razvoju turističkog proizvoda dobila je Turistička organizacija regije Zapadna Srbija, dok je priznanje za najbolju investiciju u oblasti turizma dobio Olimpijski centar "Jahorina" Pale.

Posebno priznanje za lidera na tržištu nekretnina pripalo je New Life Turkey, a nagradu za doprinos u organizaciji sajma dobila Opština Nikšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije