Privreda

Bavarski div muljao: Južna Koreja kažnjava BMW

Bavarski div muljao: Južna Koreja kažnjava BMW
Foto: Tanjug/AP | Bavarski div muljao: Južna Koreja kažnjava BMW

SEUL - Južnokorejske vlasti su saopštile danas da će kazniti automobilsku kompaniju BMW sa 11,2 milijarde vona (9,9 miliona dolara) i podneti krivičnu prijavu zbog neadekvatnog reagovanja na desetine požara na motoru koji su prijavljeni u toj zemlji.

Petomjesečnom istragom južnokorejskog Ministarstva saobraćaja uvrđeno je da je njemački proizvođač namjerno nastojao da prikrije tehničke probleme i da je previše sporo reagovao kako bi opozvao vozila, nakon što je oko 40 njegovih automobila ranije ove godine zahvatio požar, prenosi agencija AP.

Ministarstvo je utvrdilo i da su uzrok požara neispravni ventili za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR).

Iz BMW-a su uputili izvinjenje i povukli su oko 172.000 vozila, odnosno 65 različitih modela u julu i oktobru zbog požara.

Južnokorejska podružnica BMW-a je saopštila da su rezultati istrage Ministarstva u skladu sa zaključkom kompanije da su požari prouzrokovani curenjem rashladne tečnosti u EGR hladnjacima.

Takođe je saopšteno da BMW sarađuje sa tekućom istragom, da je posvećen rješavanju tog pitanja, i da nisu prijavljene nikakve povrede povezane sa požarima u Južnoj Koreji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije