Privreda

Bojan Cvijetić, vlasnik "Milca", uprkos inflaciji radnicima isplatio 13. platu

Bojan Cvijetić, vlasnik "Milca", uprkos inflaciji radnicima isplatio 13. platu
Foto: Nezavisne novine | Bojan Cvijetić, vlasnik "Milca", uprkos inflaciji radnicima isplatio 13. platu

LAKTAŠI - Da je sve više poslodavaca u Srpskoj koji cijene trud i rad svojih zaposlenih potvrđuje i Bojan Cvijetić, vlasnik kompanije "Milco" iz Laktaša, koji je svojim radnicima uprkos teškoj i izazovnoj godini koju je ova firma imala odlučio da isplati 13. platu.

Naime, ovo je porodična firma koja na tržištu uspješno posluje već 33 godine.

Dokaz tome su radnici ove firme koji su i te kako zadovoljni uslovima rada s obzirom na to da su sredinom godine dobili povećanje plate, a na kraju su dobili i 13. platu.

"Naša dugogodišnja praksa je isplaćivanje 13. plate, međutim ova godina je bila veoma izazovna, te je radnici nisu očekivali. Mi svojim radnicima moramo pomoći da zajedno na što lakši način prebrodimo ovu krizu jer znamo da je godišnja inflacija velika", rekao je Cvijetić.

Kako on kaže, ako radnici nisu zadovoljni - onda nije ni on, a smatra da teret krize treba svi zajedno da prebrode na što lakši način.

"U ekonomskoj krizi uspjeli smo da ostvarimo promet koji je na nivou onog od prošle godine bez obzira na to što su uslovi poslovanja bili znatno teži nego prethodnih godina.

Sama cijena čelika je konstantno bila u padu, ali mi smo uprkos svim nedaćama uspjeli da zadržimo poslovanje i ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Cvijetić.

Prema njegovim riječima, naredna godina za njih predstavlja još veći izazov.

"U narednoj godini pred nama je preseljenje na novu lokaciju. Tu ćemo napraviti savremeni distributivni centar, gdje ćemo imati bolje uslove za rad. Takođe, planiramo zapošljavanje novih mladih ljudi u naš kolektiv, odnosno u saradnji s Ekonomskim fakultetom u Banjaluci odabraćemo studente koji će moći da se zaposle kod nas", rekao je Cvijetić, dodajući da je energija mladih ono što je najbolje za ovu firmu.

"Jednu trećinu zaposlenih trenutno čine mladi ljudi, ali naš plan je da to bude 50:50 u budućnosti. Tako će starije kolege svoje znanje moći da prenose na mlade nade naše kompanije", rekao je Cvijetić.

Goran Prerad u ovoj kompaniji radi već 18 godina, a, kako kaže, uslovi za rad su veoma dobri.

"Firma je prema radnicima korektna, a mi nastojimo da to opravdamo svojim radom. Moje višegodišnje radno iskustvo i te kako govori o tome koliko sam zadovoljan uslovima rada", rekao je Prerad.

Kako ističe, svako ko ima volju i želju za rad dobro je došao u njihov radni kolektiv.

Da ova kompanija ne misli samo na trenutno zaposlene potvrđuje i činjenica da su za nekoliko starih radnika organizovali novogodišnji prijem prije nekoliko dana, te su im tom prilikom uručili prigodne poklone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije