Privreda

Cijena karte od 19,90 evra bila promotivna

Cijena karte od 19,90 evra bila promotivna
Foto: N.N. | Cijena karte od 19,9 evra bila promotivna

BANJALUKA - Preduzeće "Aerodromi Republike Srpske" saopštilo je da je irska kompanija "Ryanair" ulazak na tržište Republike Srpske najavila saobraćajem na tri nove rute sa banjalučkog aerodroma, koje su predstavili promotivnom cijenom karata od 19,9 evra, ali da su pojedini mediji o cijeni netačno izvještavali.

Iz ovog preduzeća objašnjavaju da je riječ o promotivnim cijenama u prva tri dana od momenta otvaranja prodaje karata za svaku novu destinaciju.

"Kompnija je ta koja prodaje karte i karte imaju redovnu cijenu koju kompanija određuje i koja je u svakom slučaju niža od onih koje se nude sa najbližih aerodroma", ističe se u saopštenju.

Iz preduzeća "Aerodromi Republike Srpske" napominju da kompanija "Ryanair" ima praksu prodaje karata isključivo putem njihove internet stranice.

U saopštenju se naglašava da aviokompanije formiraju cijene aviokarata na osnovu analiza i istraživanja tržišta, te da su posebna odjeljenja zadužena za tarife, brigu o formiranju cijena, izmjenama istih i načinu primjene na tržištu.

"I u narednom periodu ćemo nastojati obezbijediti veći broj letova i povezati Srpsku i Banjaluku sa Evropom", zaključili su u preduzeću "Aerodromi Republike Srpske".

Sa banjalučkog aerodroma kompanija "Ryanair" najavila je od jeseni letove za Stokholm, Brisel i za Memingem u Njemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije