Privreda

Direktor "Gas-prometa" potvrdio: Isporuka gasa Sarajevu prekinuta u utorak

Direktor "Gas-prometa" potvrdio: Isporuka gasa Sarajevu prekinuta u utorak
Foto: Nedžad Uglješa | Direktor "Gas-prometa" potvrdio: Isporuka gasa Sarajevu prekinuta u utorak

SARAJEVO - Milomir Draganić, direktor "Gas prometa" iz Zvornika, potvrdio je za "Nezavisne novine" da je isporuka gasa Sarajevu obustavljena juče zbog toga što je 30. septembra istekao ugovor, a novi još nije potpisan.

"Mi smo imali sastanak, predstavnici resornih ministarstava entitetskih vlada i predstavnika 'BH gasa'. Mislio sam da smo se dogovorili, ali očigledno je da nismo. 'BH gas' čak nije potpisao ugovor o transportu ni sa 'Srbijagasom', tako da je obustavljena isporuka gasa i kroz Srbiju i kroz RS", kazao je Draganić.

On je rekao da je za danas u pola dva u Sarajevu dogovoren sastanak sa predstavnicima Vlade FBiH i "BH gasa" te da će sve biti poznato danas popodne.

U komapniji "BH gas" su prošle sedmice rekli da Federacija BiH neće ostati bez gasa jer se sve obaveze prema distributeru izmiruju na vrijeme.

"Građani Sarajeva neće ostati bez gasa jer je ovo preduzeće ispunilo sve svoje obaveze prema 'Gazpromu', kao i prema 'Srbijagasu'", rekao je tada Jasmin Salkić, generalni direktor "BH gasa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije