Privreda

Đokić: Rafinerija nafte u proizvodnji od polovine sljedeće godine

Đokić: Rafinerija nafte u proizvodnji od polovine sljedeće godine
Foto: Ilustracija | Đokić: Rafinerija nafte u proizvodnji od polovine sljedeće godine

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da očekuje da će se Rafinerija nafte u Brodu vratiti u proizvodnju sredinom iduće godine i da se trenutno radi na remontu postrojenja.

Đokić je rekao da mu je to potvrđeno tokom razgovora u Moskvi na Energetskom forumu, te da mu je ruski ministar energetike Aleksandar Novak rekao da nemaju namjeru da se povuku iz Republike Srpske.

"Ta činjenica dodatno je potvrđena i prilikom razgovora srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika s premijerom Rusije Dmitrijem Medvedovim", izjavio je Đokić danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske tokom pitanja i odgovora aktuelni čas.

On je rekao da se u Rafineriji nafte u Brodu trenutno radi na remontu postrojenja kako bi bilo osposobljeno za proizvodnju u narednoj godini.

Đokić smatra da poslovanje grupacije "Optima" i Rafinerije nafte u Brodu neće biti povezano sa Programom reformi BiH kojeg je usvojilo Predsjedništvo BiH jer nema osnova za to.

"Ova dva pitanja treba posmatrati odvojeno", istakao je Đokić.

On je rekao da vjeruje Dodiku, koji je dobio veliki broj glasova iz Republike Srpske, te ima pravo da preuzima odgovornost i odlučuje o pitanjima iz svoje nadležnosti.

"Informacije koje je Dodik dao javnosti jasno govore o tome da ovaj dokument ne prejudicira članstvo u NATO-u. Ovo je važna činjenica, sve drugo nekome može biti više ili manje važno", zaključio je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije