Privreda

Domaća kompanija gradi pogon vrijedan 6 miliona maraka

Domaća kompanija gradi pogon vrijedan 6 miliona maraka
Foto: Ustupljena fotografija | Domaća kompanija gradi pogon vrijedan 6 miliona maraka

CAZIN - Kompanija “Fiko commerc SF” iz Cazina gradiće proizvodni objekat za proizvodnju građevinske limarije u tom gradu, a planirana investicija iznosi 6 miliona maraka.

Istaknuto je ovo u petak u kabinetu gradonačelnika Cazina, Nermina Ogreševića, prilikom potpisivanja ugovora kojim je ova firma kupila oko 6 hiljada kvadratnih metara zemljišta koje je bilo u gradskom vlasništvu za cijenu od 170 hiljada maraka.

Prema riječima investitora, to će predstavljati poseban iskorak za ovu firmu koja već uspješno radi dugi niz godina i u kontinuitetu zapošljava značajan broj radnika. Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević istakao je da su domaći investitori posebno vrijedni, te naglasio kako se na ovaj način jača lokalna privreda i otvaraju nova radna mjesta.

"U narednom periodu gradska administracija će se potruditi da bude na usluzi investitorima i da im olakša put kada se radi o dobijanju svih potrebnih dozvola za gradnju", naglasio je Ogrešević. Inače, ova cazinska firma se proizvodnjom građevinske limarije bavi od 1977. godine, a započeli su sa malom zanatskom randnjom koja je potom 1996. godine prerasla u preduzeće sa desetak zaposlenih, te od tada kontinuirano raste i razvija se.

Prije 18 godina u mjestu Vojnić, u Republici Hrvatskoj, otvorili su proizvodni pogon te značajno uticali na oživljavanje privrednih aktivnosti u tada izrazito nerazvijenom privrednom području.

Iz ove cazinske firme navode kako su u pripremama za otvaranje proizvodno-prodajnog objekta u Banjaluci  čime će učiniti efikasnijom buduće poslovanje u regiji i osnažiti svoje pozicije u građevinskoj industriji u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije