Privreda

FBiH treba RS da doznači oko 12 miliona KM

FBiH treba RS da doznači oko 12 miliona KM
Foto: N.N. | FBiH treba RS da doznači oko 12 miliona KM
Srna

BANJALUKA - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH usvojio je odluku o prvom privremenom poravnanju prema kojoj Federacija BiH treba da doznači Republici Srpskoj 11.927.411 KM.

Usvojena je i odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za četvrti kvartal 2021. godine, prema kojoj će u posljednjem tromjesečju FBiH pripasti 62,52 odsto, a Republici Srpskoj 33,93 odsto prihoda, dok će Brčko distriktu pripasti zagarantovanih 3,55 odsto prihoda sa jedinstvenog računa, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

U saopštenju se ističe da je usvojena odluka veoma značajna za Republiku Srpsku, jer će republički budžet realizovati više prihoda od indirektnih poreza u odnosu na planirano, a nastavljen je i kontinuitet poboljšane naplate koji pokazuju znakove ekonomskog oporavka od posljedica pandemije.

Upravni odbor UIO dao je saglasnost na prednacrt zakona o porezu na dodatnu vrijednost, koji je već bio predmet rasprave, a u narednom periodu bu trebalo da bude predmet javnih konsultacija.

UIO održao je telefonsku sjednicu putem video-linka. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije