Privreda

"Fagus" čuva kulturno nasljeđe

"Fagus" čuva kulturno nasljeđe
Foto: N.N. | "Fagus" čuva kulturno nasljeđe

BANJALUKA - Kompanija "Fagus" ove je godine sa zadovoljstvom jedan dio svog rada posvetila očuvanju kulturnog nasljeđa Bosne i Hercegovine i susjedne Srbije.

"Da bi se očuvao autentičan izgled monumentalnih zdanja, neophodna je njihova restauracija. Kompaniji 'Fagus' pripala je čast, praćena velikom odgovornošću, da obavi restauraciju stolarije na ovim kulturnim spomenicima", napominju iz kompanije "Fagus"

Restauracija je obavljena na objektima Željezničke stanice Beograd, Zemaljskog muzeja Sarajevo te Banskog dvora Banjaluka.

Prozori su, kako navode, izabrani kako iz funkcionalnih i estetskih razloga, da bi se zadržao postojan i jedinstven, autentičan izgled zdanja, tako i iz energetskih razloga, da bi bila obezbijeđena odlična zvučna i toplotna izolacija, što je danas veoma značajno  za ovakav vid objekata.

"Inače, 'Fagus' prozori su po svojoj prirodi jednostavni, a po svojim kvalitetima izuzetni. Oni su ujedno spoj tradicionalnog i komfornog. Osnova prozora temelji se na stogodišnjem iskustvu, koje je nadograđeno modernim tehnologijama nastalim iz potreba savremenog doba", saopšteno je iz kompanije.

"FAGUS" PELET

Od kada je počela s radom, kompanije svake godine sve više raste i razvija se.

"Veliki značaj u razvoju je bila i potvrda našeg visokog kvaliteta dobijanjem A1 i A2 ENplus sertifikata, koje je mjerilo kvaliteta za drvene pelete. Kao jedan od najvećih proizvođača peleta i briketa u Bosni i Hercegovini na svojoj strani imamo veliku prednost u odnosu na ostale proizvođače. A to je kontrolisan kvalitet ulaznih sirovina koji postižemo, s jedne strane, zahvaljujući najboljim mjernim instrumentima kojima svakodnevno vršimo kontrolu ulaznih sirovina i s druge strane, dogovorima sa firmama članicama 'Fagus grupe' od kojih dobijamo dio sirovina", navode iz "Fagusa".

Ispunjavajući sve standarde kvaliteta za svako proizvedeno pakovanje peleta i briketa, teže svakodnevnom unapređenju kvaliteta i ulažu mnogo energije u razvoj tehnologije proizvodnje.

Pelet i briket kompanije "Fagus" koristi veliki broj potrošača, a najveći dio namijenjen je tržištu Evrope jer kvalitet koji nude odgovara svim evropskim standardima za ovu vrstu goriva.

Naša pokretačka snaga su kupci, potrošači i poslovni partneri

"Fagus grupa" je danas privredni gigant, nosilac razvoja regije i jedan od najvećih proizvođača u drvoprerađivačkom sektoru u Bosni i Hercegovini.

"Tokom godina rasta i razvoja naša velika podrška i pokretačka snaga bili su upravo naši kupci, potrošači i poslovni partneri, čije povjerenje pravdamo visokim kvalitetom i pristupačnim cijenama", kažu u "Fagusu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije