Privreda

Pratite nas na Google news

Fly Bosnia u gubicima, otpušteno 20 zaposlenih

Fly Bosnia u gubicima, otpušteno 20 zaposlenih
Foto: Ilustracija | Fly Bosnia u gubicima, otpušteno 20 zaposlenih
Tanjug

SARAJEVO - Kao i brojne avio-kompanije u svetu i Fly Bosnia se susrela sa velikim finansijskim gubicima u periodu pandemije korona virusa, a proteklih dana čak 20 radnika je ostalo bez posla, saznaje Klix.ba.

Sarajevski portal navodi da u toj kompaniji ni plate nisu isplaćene do kraja ugovora radnika.

Fly Bosnia je period marta i aprila iskoristila za humanitarne letove, odnosno prevoz medicinske opreme iz Kine prema BiH i Crnoj Gori, ali to nije pomoglo da firma nastavi da funkcioniše normalno, pa su uslijedili otkazi.

Plan rukovodstva Fly Bosnie je da će ovakav status ostati do proleća naredne godine kada se nadaju da će situacija u avijaciji i turizmu biti znatno povoljnija, odnosno da će ljudi ponovo početi putovati bar približno kao nekada.

Ipak, Fly Bosnia će do proljeća 2021. godine pružati usluge čarter letova za domaću turističku agencija Fibulu, ali sa iznajmljenim avionom i posadom, saznaje Klix.ba.

Naime, avion koji je do sada koristila Fly Bosnia bio je iznajmljen i više se neće koristiti jer ide na "rezanje“ s obzirom na starost letjelice i mogućnost velikih kvarova.

To znači da će Flay Bosnia na proljeće, ukoliko ponovo uspostavi avio-linije iz Sarajeva prema gradovima Evrope i Bliskog istoka, morati da obezbedi novi avion i vrati veliki broj zaposlenih u sektoru letačkih operacija i drugog osoblja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije