Privreda

IT kompanija codecentric u BiH mijenja ime u ProductDock

IT kompanija codecentric u BiH mijenja ime u ProductDock
Foto: N.N. | IT kompanija codecentric u BiH mijenja ime u ProductDock
N.N.

Kancelarije njemačke kompanije codecentric koja u Bosni i Hercegovini i Srbiji posluje već duže od 10 godina, iako ostaju pod okriljem codecentric-a, odsad će se zvati ProductDock.

Posljedica je ovo strateške odluke postepenog ciljanog udaljavanja od dosadašnjeg modela poslovanja kompanije, koje bi se u najkraćim crtama moglo svrstati u IT konsalting, ka modelu koji bi podrazumijevao full cycle razvoj digitalnih proizvoda.

Bogato decenijsko iskustvo rada na velikim projektima za neke od vodećih njemačkih giganata iz oblasti automobilske i avio industrije, ali i velikih bankarskih i finansijskih organizacija, bilo je više nego snažan podstrek za novi pristup u razvoju softvera kao i validiranju istog na novim tržištima u Evropi, a prije svega u Holandiji, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj. 

Istorijat kompanije codecentric (danas ProductDock) u Bosni i Hercegovini seže do sada već ne tako skore 2008. godine, kada je prvi tim od četiri čovjeka u Doboju počeo zajedno sa njemačkim kolegama da radi na razvoju softvera i enterprise rješenja za klijente, kao svojevrsni pioniri agile metodologije razvoja softvera. 

Kompanija u Doboju doživljava postepeni rast broja zaposlenih, a 2014. godine, usljed značajnog povećanja obima poslovanja otvara se i banjalučka kancelarija, pružajući tako nove mogućnosti i stvarajući dodatni kapacitet za temeljan rast. 

ProductDock je danas firma koja od ukupno 125 zaposlenih u 4 zemlje, zapošljava 45 ljudi u Doboju i Banjoj Luci, većinom softverskih inženjera, ali i UX/UI dizajnera, Product Owner-a te drugog menadžmenta. Pored toga, razvojni centar kompanije nalazi se i u Novom Sadu, sjedište je locirano u Berlinu, a u toku 2021. godine planiran je zvanično i novi razvojni centar u Lisabonu, novom evropskom epicentru IT industrije. 

Svi zaposleni rade na daljinu od marta 2020. godine, a prije nekoliko mjeseci je omogućen i rad iz kancelarije za one koji to žele, sve u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom. 

Zbog ubrzanog razvoja kompanije, proširenja postojećih projektnih timova ali i velike potražnje evropskih i svjetskih kompanija za razvojem digitalnih proizvoda, ProductDock na svim lokacijama aktivno zapošljava, a otvorene pozicije možete pogledati na web sajtu kompanije. 

Nekadašnji codecentric, a sada ProductDock, u svojim redovima ima iskusne programere koji svoje znanje nesebično prenose i kao mentori omogućavaju novozaposlenima da se adekvatno uklope u radnu sredinu i projektne timove, u kojima imaju priliku da svoj posao obavljaju autonomno i svrsishodno, pospješujući tako svoj lični i profesionalni razvoj. 

ProductDock uskoro na novoj adresi u Banjoj Luci

Posljednji kvartal 2021. godine kompanija ProductDock u Banjoj Luci dočekaće na novoj adresi - na uglu ulica Braće Mažar i majke Marije i Meše Selimovića, neposredno kraj kultnog restorana Alas, nadomak Gimnazije. 

U pitanju je zgrada površine 440 metara kvadratnih koja će u potpunosti biti adaptirana shodno potrebama moderne IT firme, sa koncizno odvojenim prostorom za rad, zatim sastanke, phone boot-ove za telefoniranje, te prostorijama za odmor i relaksaciju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije