Privreda

Inicijativa za osnivanje fonda za razvoj ženskog preduzetništva

Inicijativa za osnivanje fonda za razvoj ženskog preduzetništva
Inicijativa za osnivanje fonda za razvoj ženskog preduzetništva

BEOGRAD - Savjet za žensko preduzetništvo u Privrednoj komori Republike Srpske /PKRS/ zatražiće do kraja godine od Vlade Srpske da osnuje fond za razvoj ženskog preduzetništva iz koga bi žene preduzetnici mogle da dobiju sredstva za nabavku opreme, rekla je sekretar Savjeta Nada Budiša.

Ona je podsjetila da je Savjet osnovan 2010. godine sa ciljem da pruži podršku ženama preduzetnicima, njihovom umrežavanju, edukovanju kroz seminare koje je do sada pohađalo gotovo 400 žena, i promovisanju putem zajedničkih nastupa na sajmovima.

"Za sada to je uglavnom edukacija i zajednički nastupi na sajmovima, a cilj nam je da ubuduće od Vlade Srpske tražimo da se formira fond za razvoj ženskog preduzetništva, koji bi bio finansijsko uporište za sve ono što žene trebaju, mogu, žele. Nadamo se da ćemo u 2017. godini to i da ostvarimo", rekla je Budiša, koja u Beogradu prisustvuje regionalnoj konferenciji o ženskom preduzetništvu Srpske i Srbije.

Ona je objasnila da fond ne bi trebalo da bude simboličan, nego bi trebalo da obezbijedi sredstva u iznosu koji bi značajno pomogao ženama preduzetnicima u Srpskoj.

"Do konkretne cifre još nismo došli, ali do kraja godine imamo namjeru da izađemo sa tim prijedlogom prema Vladi. U tom fondu tražićemo da jedan dio sredstava bude namijenjen isključivo za nabavku osnovnih sredstava - opreme", navela je Budiša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije