Privreda

Pratite nas na Google news

Inicijativa za osnivanje fonda za razvoj ženskog preduzetništva

Inicijativa za osnivanje fonda za razvoj ženskog preduzetništva
Inicijativa za osnivanje fonda za razvoj ženskog preduzetništva
Srna

BEOGRAD - Savjet za žensko preduzetništvo u Privrednoj komori Republike Srpske /PKRS/ zatražiće do kraja godine od Vlade Srpske da osnuje fond za razvoj ženskog preduzetništva iz koga bi žene preduzetnici mogle da dobiju sredstva za nabavku opreme, rekla je sekretar Savjeta Nada Budiša.

Ona je podsjetila da je Savjet osnovan 2010. godine sa ciljem da pruži podršku ženama preduzetnicima, njihovom umrežavanju, edukovanju kroz seminare koje je do sada pohađalo gotovo 400 žena, i promovisanju putem zajedničkih nastupa na sajmovima.

"Za sada to je uglavnom edukacija i zajednički nastupi na sajmovima, a cilj nam je da ubuduće od Vlade Srpske tražimo da se formira fond za razvoj ženskog preduzetništva, koji bi bio finansijsko uporište za sve ono što žene trebaju, mogu, žele. Nadamo se da ćemo u 2017. godini to i da ostvarimo", rekla je Budiša, koja u Beogradu prisustvuje regionalnoj konferenciji o ženskom preduzetništvu Srpske i Srbije.

Ona je objasnila da fond ne bi trebalo da bude simboličan, nego bi trebalo da obezbijedi sredstva u iznosu koji bi značajno pomogao ženama preduzetnicima u Srpskoj.

"Do konkretne cifre još nismo došli, ali do kraja godine imamo namjeru da izađemo sa tim prijedlogom prema Vladi. U tom fondu tražićemo da jedan dio sredstava bude namijenjen isključivo za nabavku osnovnih sredstava - opreme", navela je Budiša.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije