Privreda

JKP "Sana" objavilo javni poziv: Imovinu nude na prodaju

JKP "Sana" objavilo javni poziv: Imovinu nude na prodaju
Foto: Ilustracija | JKP "Sana" objavilo javni poziv: Imovinu nude na prodaju

SANSKI MOST - JKP "Sana" objavilo je javni poziv za prodaju dijela pokretne i nepokretne imovine u vlasništvu ove firme, a među imovinom je i prostor za koji je planirano da bude gradska tržnica, površine oko 200 kvadratih metara, čija početna vrijednost iznosi 165.000 maraka.

Prema riječima tehničkog direktora u JKP "Sana", Faruka Alagića, svi pokušaji da tržnica zaživi u proteklom periodu bili su bezuspješni zbog čega je ovaj prostor naposlijetku ponuđen na prodaju. Na prodaju su ponuđena i četiri rashodovana vozila za dovoz smeća i jedno vozilo za servis, a ponuđena cijena za ovu pokretnu imovinu kreće se od pet do 11.000 maraka. Na prodaji je i određena količina toplovodnih cijevi kao i ostalog materijala, koji se prodaje kao staro željezo. Drugi dio ponude, koji je mnogo atraktivniji, čine poslovni prostori ovog preduzeća koji se nalaze na prostoru nove pijace izgrađene neposredno nakon rata. Alagić je istakao da će sredstva koja se ostvare prodajom pokretne i nepokretne imovine biti upotrijebljena za vraćanje ranijih dugovanja ovog preduzeća. On je dodao kako Javno komunalno preduzeće "Sana", tri godine nakon uvođenja stečaja, posluje na zdravim osnovama, a u proteklom periodu vraćena je gotovo polovina dugovanja prema komitentima i zaposlenicima.

Stečaj u JKP "Sana" pokrenut je na zahtjev povjerilaca zbog velikih dugovanja u iznosu od preko 2,5 miliona maraka, koje preduzeće nije bilo u stanju redovno izmirivati. U proteklim godinama, zbog teške ekonomske situacije, ovu firmu su često potresali štrajkovi zaposlenih. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije