Privreda

Klokić: Proizvodi iz Srpske u Grčkoj

Klokić: Proizvodi iz Srpske u Grčkoj
Foto: meoi RS | Klokić: Proizvodi iz Srpske u Grčkoj

BANJALUKA - Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić istakao je da Grci imaju priliku da u svojim prodavnicama kupe proizvode koji dolaze iz Srpske.

Klokić smatra veoma važni to što privrednici iz Srpske učestvuju na sajmovima u inostranstvu, navodeći da im se pruža sva neophodna pomoć da nastupe na tim skupovima u zemljama gdje Srpska ima svoja predstavištva.

"Naši privrednici kada odu tamo, imaju šta da predstave i lako uspostavljaju kontakte sa potencijalnim partnerima", rekao je Klokić za za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je naveo da predstavništva Republike Srpske u svijetu organizuju i druge vidove podrške privrednicima, te napomenuo da će u junu biti organizovan i biznis forum u Štutgartu da bi vidjeli u određenim oblastima, prije svega u obnovljivim izvorima energije, metalskoj i drvoprerađivačkoj industriji, kako uspostaviti kontakte.

"Radili smo ovakve stvari i u prethodnom periodu, što je bilo odlično u smislu razmjene iskustava i kontakata i izlaska na tržište", rekao je Klokić.

Klokić je ocijenio da je važno njegovati srpski jezik i kulturne vrijednosti, te naveo da su zato organizovani časovi srpskog jezika na Krfu i u Solunu.

"Predstavništvo Republike Srpske u Solunu realizuje projekat koji se odnosi na učenje srpskog jezika u Grčkoj. Radimo i na uspostavljanju grčkog kutka u školama u Srpskoj", rekao je Klokić.

Kada je riječ o "Danima srpstva na Krfu", Klokić je napomenuo da je to važno jer je ogroman značaj koji je Krf imao za istoriju srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije