Privreda

Komisija ministarstva i novi direktor u prostorijama ŠG "Klekovača-Potoci"

Komisija ministarstva i novi direktor  u prostorijama ŠG "Klekovača-Potoci"
Foto: N.N. | Komisija ministarstva i novi direktor u prostorijama ŠG "Klekovača-Potoci"
Srna

ISTOČNI DRVAR - U Istočni Drvar stigla je komisija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Milan Kecman, kojeg je resorno ministarstvo predložilo za direktora Šumskog gazdinstvg "Klekovača-Potoci".

Za danas je najavljena primopredaja dužnosti, ali dosadašnji vršilac dužnosti direktora Nikola Јanković još se nije pojavio.

Radnici Šumskog gazdinstva su odblokirali prostorije gazdinstva, sklonili mašine, i komisija je zajedno sa Kecmanom ušla u prostorije gazdinstva. 

Radnici Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" danima su protestvovali zahtjevajući Jankovićevu smjenu, optužujući ga da je otpustio dugogodišnje radnike iz Istočnog Drvara i Drvara, a na njihova mjesta zaposlio ljude iz drugih opština, uglavnom iz Ribnika.

Primopredaja između Jankovića i predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske do sada je pokušana dva puta, ali bez uspjeha.

Prvi put primopredaja nije obavljena, jer se taj dan nije pojavila komisija koja je trebalo da dođe po nalogu generalnog direktora "Šuma Republike Srpske" Riste Marića.

Nakon toga, primopredaja nije obavljena, jer je komisija preduzeća "Šume Republike Srpske" na tu poziciju predložila Nikolu Stojakovića, ekonomistu iz Ribnika.

Nadzorni odbor "Šuma Republike Srpske" juče je razriješio generalnog direktora ovog preduzeća Ristu Marića, a kao razlog njegove smjene navedeni su, između ostalog, i problemi u Šumskom gazdinstvu u Istočnom Drvaru.

"Marić nije poštovao mjere koje su predlagali Nadzorni odbor i resorno ministarstvo i to je jedan od razloga za njegovu smjenu", rekla je predsjednik Nadzornog odbora "Šume Republike Srpske" Biljana Marković.

Na njegovo mjesto imenovan je Zoran Stojčić iz Banjaluke, jedan od izvršnih direktora u preduzeću.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije