Privreda

Konsultantskim uslugama do uspješnijeg preduzeća

Konsultantskim uslugama do uspješnijeg preduzeća
Foto: Jelena Đurđević | Konsultantskim uslugama do uspješnijeg preduzeća

BANJALUKA - Predstavnici Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća potpisali su danas ugovor o sufinansiranju konsultantskih usluga sa četiri preduzeća u oblasti prerade tekstila, IT sektora i metaloprerađivačkog sektora.

Preduzeća "Prointer" i "Elas" iz Banjaluke, "Divos" iz Teslića i "ArtLine" iz Dervente ispunila su uslove nedavno raspisanog poziva o sufinansiranju konsultantskih usluga, koji Agencija raspisuje već treću godinu zaredom.

Marinko Đukić, direktor Agencije, rekao je da na svom sajtu imaju bazu konsultanata, koja je dostupna privrednicima koji su došli u fazu razvoja kada im je potrebna konkretna stručna pomoć za određene oblasti.

"Računamo da će ova vrsta usluga našim preduzećima doprinijeti njihovom bržem i uspješnijem razvoju. Želim da te usluge posluže svojoj svrsi i da u sljedećoj godini s ovim i drugim aktivnostima idemo dalje i bolje", rekao je Đukić.

Dodao je da su preduzeća sama birala svoje konsultante, te da Agencija sufinansira usluge sa najviše 3.000 KM, s tim da preduzeća mogu dati i više.

Budimir Smiljić, direktor i vlasnik firme "Divos" iz Teslića, kaže da se prvenstveno bave izvozom tekstila i da im strani kupci traže sertifikat, te su se stoga odlučili da konkurišu na ovaj javni poziv.

"Tražili smo podršku za uvođenje ISO standarda, i mislim da ćemo opravdati podršku koju smo dobili od Agencije", rekao je Smiljić.

Bojan Vujić, iz kompanije "Prointer" iz Banjaluke, zahvalio je Agenciji i rekao da su primarne djelatnosti kompanije informacione tehnologije.

"S obzirom na to da radimo na lokalnim i inostranim tržištima, ISO sertifikacija je veoma tražena i potrebna. Iz tog razloga smo se prijavili na konkurs i drago nam je da smo prošli", rekao je Vujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije