Privreda

Krišto i Tegeltija razgovarali o radu UIO BiH

Krišto i Tegeltija razgovarali o radu UIO BiH
Foto: Ustupljena fotografija | Krišto i Tegeltija razgovarali o radu UIO BiH

BANJALUKA - Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta ministara BiH održala je radni sastanak sa Zoranom Tegeltijom, direktorom Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, na kome su razgovarali o funkcionisanju Uprave i budućim planiranim aktivnostima.

Sagovornici su značajnim istakli činjenicu da je UIO do kraja avgusta ove godine prikupila rekordnih 6 milijardi i 931 milion KM indirektnih poreza, što je 495 miliona KM više, ili 7,7 više u odnosu na 2022. godinu.

Tegeltija je upoznao Krišto o svim najvažnijim poslovnim procesima koje obavlja Uprava, kao i o aktuelnim problemima, posebno kad je u pitanju kadrovska struktura i nedovoljan broj službenika, kao i neadekvatni uslovi za rad, posebno u Banjaluci.

Sa druge strane, Krišto je pozdravila stupanje na snagu Pravilnika o dopuni Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dodanu vrijednost, čime je napravljen još jedan iskorak ka poreskim olakšicama za doniranje hrane, nakon što je Parlamentarna skupština BiH usvojila Izmjenu Zakona o PDV-u.

Ona je, kako se navodi u zvaničnom saopštenju, upoznala Tegeltiju i sa incijativom Federalnog zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje  kao i sa inicijativom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske za smanjenje, ukidanje ili povrat PDV-a na lijekove, medicinske materijale, opremu te ostale robe i usluge koje nabavljaju u svrhu pružanja zdravstvene zaštite, a sve u cilju rasterećenja poslovanja ustanova iz oblasti zdravstva, kao i povećanja kvalitete zdravstvenih usluga koju koriste krajnji korisnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije