Privreda

Lumiwings više ne prodaje karte za Tuzlu

Lumiwings više ne prodaje karte za Tuzlu
Foto: MAT/Facebook | Lumiwings više ne prodaje karte za Tuzlu

TUZLA - Jako se čudna stvar dešava sa Lumiwingsom u Tuzli.

Kompanija prodaje letove još samo na letu za Maastricht 20. februar, a nakon toga za svih 6 destinacija iz Tuzle (Esbjerg, Hamstad, Istanbul, Maastrcht, Saarbrucken i Stockholm) ne može se kupiti karta, prenosi Biznisinfo..

Na stranici ili piše “sold out” (što nije moguće, naročito ne za svih mjesec i po) ili “no flights were found”.

Plasirala se neslužbena informacija da se radi o tehničkom održavanju stranice i da će proraditi u ponedjeljak, ali se to nije desilo.

Konačno, Lumiwings i dalje potpuno normalno prodaje karte iz Foggije za sve destinacije u februaru i martu.

Ovo znači ili da se Lumiwings povlači iz Tuzle ili ima problema sa sistemom prodaje, piše Zamaaero. A ako je ovo drugo to je krajnje neprihvatljivo, pošto potencijalni putnici ne mogu kupiti karte koje su za tek rva i više dana. I onda se ne treba čuditi zašto je load faktor na ovim letovima toliko nizak.

Direktor Aerodroma Tuzla Dževad Halilčević je za Zamaaero rekao da su u stalnom kontaktu sa kompanijom i da se radi o grešci u sistemu prodaje. Halilčević je rekao da su u istinski stalnoj borbi oko opstanka linija, borbi za svakog putnika, te da nastoje sa Lumiwingsom iznaći načina da zadrže letove od ljetnog reda letenja, te čak i povećaju broj linija i frekvencija.

Haličević smatra da Lumiwings neće otići iz Tuzle ni nakon ljetnog reda letenja, a kamoli sada, no kaže da, nažalost, danas više ne mogu biti sigurni ni u šta.

Tvrdi da se karte i dalje prodaju preko agencija, te aerodromske službe prodaje, iako se ne prodaju preko internetske stranice Lumiwingsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije