Privreda

Milioniti putnik na sarajevskom Aerodromu

Milioniti putnik na sarajevskom Aerodromu
Foto: Ilustracija | Milioniti putnik na sarajevskom Aerodromu

SARAJEVO - Međunarodni aerodrom Sarajevo (MAS) će u srijedu ispratiti svog 1.000.000-tog putnika u 2018. godini.

Prema statistici Sarajevskog aerodoroma,  1.000.000-tog putnika očekuju na letu aviokompanije Turkish Airlines na relaciji Sarajevo – Istanbul.

“Ovo je važan dan za Međunarodni aerodrom Sarajevo s obzirom na to da je prvi put u istoriji preduzeća ostvareno rekordnih 1.000.000 usluženih putnika u jednoj godini”, saopštio je MAS.

Otkazani letovi iz Sarajeva za Zagreb i Beč

Jutrošnji letovi aviokompanija Croatia Airlines i Austrian Airlines za Zagreb i Beč sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo,  otkazani su, potvrdila je Feni portparolka Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

Takođe, sinoćnji letovi ovih aviokompanija iz Zagreba i Beča otkazani su zbog guste magle. 

Bagarić kaže da je većina letova planirana za popodne,  kada su najavljene povoljnije vremenske prilike, odnosno razilaženje magle, te se očekuje  da većina današnjih letova ipak bude realizovana prema utvrđenom redu letenja. Za sada nisu najavljena kašnjena ili otkazivanja letova.

Svi zainteresovani, koji se spremaju na put ili očekuju nekoga, mogu status leta provjeriti na web stranici www.sia.ba ili putem telefona 033/289-100, odnosno kontaktirati aviokompaniju od  koje su kupili kartu - poručili su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije