Privreda

Minić: Farma Arsenić primjer rentabilne proizvodnje

Minić: Farma Arsenić primjer rentabilne proizvodnje
Foto: Srna | Minić: Farma Arsenić primjer rentabilne proizvodnje

KOZARSKA DUBICA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je da je farma Arsenić, u naselju Johova na području Kozarske Dubice, uz nabavku savremene mehanizacije, kvalitetnih muznih grla i uz podsticaj resornog ministarstva, primjer više nego rentabilne proizvodnje.

"Informacije koje smo dobili na farmi Arsenić idu u prilog podsticajnim mjerama Ministarstva jer je nabavkom trećeg robota i 68 muznih grla za 50 odsto povećana mliječnost na ovoj farmi", rekao je Minić, prenosi Srna.

On je istakao da je impozantno da je samo u 2023. godini na farmi Arsenić Ministarstvo doznačilo skoro 900.000 KM kroz sve mjere podsticaja i premije za mlijeko.

"Resorno ministarstvo posvećuje znatnu pažnju mljekarstvu i zato smo danas bili i u `Mlijekoproduktu` i vidjeli jednu priču u kojoj imamo i preradu i proizvodnju mlijeka koje su sastavljene i prave veliku i dobru priču u Republici Srpskoj", naglasio je Minić.

On je poručio da su ovakvi primjeri budućnost u mljekarstvu i naveo da je cijena muznog robota do 400.000 KM, od čega ministarstvo obezbjeđuje 40 odsto.

Vlasnik Farme u naselju Johova Milorad Arsenić rekao je da je u muži trenutno 166 grla, a da "Mlijekoproduktu" isporučuju 4.400 kilograma mlijeka svaki dan.

"`Mlijekoprodukt` je naš strateški partner već godinama i radimo uhodanim stazama i zadovoljni smo", istakao je Arsenić, zahvalivši za posjetu ministru Miniću i njegovim saradnicima iz različitih resora.

On je pohvalio saradnju i kontakte sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

"Sve probleme rješavamo zajednički. Nekad se i ne slažemo, i to je normalno, ali u svakom slučaju smatram da smo na dobrom putu i da treba da nastavimo", rekao je Arsenić, dodajući da će s ministrom Minićem razgovarati o konkretnim prijedlozima za poboljšanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije