Privreda

Pratite nas na Google news

Na ljeto tender za granični prelaz na mostu Bratunac - Ljubovija

Na ljeto tender za granični prelaz na mostu Bratunac - Ljubovija
Na ljeto tender za granični prelaz na mostu Bratunac - Ljubovija
Uroš Vukić

BANJALUKA - Uslovi za raspisivanje tendera za izgradnju graničnog prelaza na mostu Bratunac Ljubovija, vrijednog 11 miliona KM, biće stvoreni krajem maja ili početkom juna.

Kako su nam pojasnili u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, u toku je tender za nostrifikaciju tenderske dokumentacije za taj projekat, koju je radila firma iz Srbije, a nakon što se okonča taj postupak, stvoriće se uslovi za pribavljanje ostalih potrebnih dozvola.

"U maju ili junu mogla bi se pribaviti sva neophodna dokumentacija za raspisivanje tendera za izvođenje radova", rekao je Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Inače, nakon prvobitnih problema i nedostatka novca, Savjet ministra BiH na telefonskoj sjednici krajem novembra donio je odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Izgradnja graničnog prelaza Bratunac - Ljubovija".

Ovom odlukom odobrena su sredstva od 11 miliona KM, od toga sedam miliona KM u ovoj godini obezbijediće se putem naplate sredstava klirinškog duga Ruske Federacije, a ostalih četiri miliona KM biće obezbijeđeno u 2018. godini iz budžeta institucija Bosne i Hercegovine.

Vrijednost mosta na kojem su radovi počeli 2015. godine je oko 12 miliona evra, a njegova dužina iznosi 227 metara. Most će pored traka za saobraćaj imati i biciklističku u pješačku stazu, a rok za izgradnju same građevine je septembar ove godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije