Privreda

Pratite nas na Google news

Nijemci zainteresovani za gradnju dionica autoputa Bar-Boljare

Nijemci zainteresovani za gradnju dionica autoputa Bar-Boljare
Foto: N.N. | Njemci zainteresovani za izgradnju preostalih dionica auto-puta Bar-Boljare
N.N.

Njemački stručnjaci pokazali su interesovanje za realizaciju ostalih dionica auto-puta Bar-Boljare, saopšteno je na sastanku državne sekretarke u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Angeline Živković sa predstavnicima njemačkog udruženja za planiranje i razvoj putne infrastrukture.

Nijemce je interesovala i domaća pravna regulativa u vezi sa planiranjem, izgradnjom i održavanjem putne infrastrukture u Crnoj Gori, načinima finansiranja projekata i mogućnosti uključivanja stranih kompanija u njihovu realizaciju.

"Vlada i Ministarstvo posvećeno rade na stvaranju preduslova za nastavak gradnje auto-puta, a u toku je izrada idejnih projekata i elaborata procjene uticaja na životnu sredinu i društvo za dionice Mateševo Andrijevica iSmokovac Farmaci", kazala je Živković.

Predstavnici njemačke privrede obišli su juče i gradilište mosta Moračica. Predstavnik Udruženja za izgradnju puteva Thuringen Frank Gressler rekao je da je informisan o planovima za realizaciju velikog broja infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori.

"Ubijeđeni smo da ćete uz stranu podršku uspjeti to da realizujete. Mi smo jako zainteresovani za razvoj i projekte koji se kod vas realizuju". naglasio je Gressler.

(NN/bankar.me)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije