Privreda

Nova zimska sezona na Jahorini bilježi sjajne rezultate

Nova zimska sezona na Jahorini bilježi sjajne rezultate
Foto: Arhiva | Nova zimska sezona na Jahorini bilježi sjajne rezultate

ISTOČNO SARAJEVO - Nova zimska sezona na Jahorini je krenula odlično i ova planina već bilježi sjajne rezultate i veliko interesovanje kako rekreativnih, tako i profesionalnih skijaša, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

Na Jahorini su od 11. do 16. decembra održana četiri FIS kupa, a u ovom terminu trenirala je poznata olimpijska skijašica Emilija Đurović.

Jahorina je prva u regionu uspješno organizovala takmičenja u disciplini slalom za skijaše iz cijelog svijeta.

Olimpijska ljepotica bila je domaćin skijašima iz reprezentacija i iz najudaljenijih zemalja kao što su Hong Kong, Maroko, Indija, Jamajka, Gana, ali i Grčka, Makedonija, te Olimpijskom timu Srbije kao takmičarima iz ski-klubova iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Švedske, Slovenije, Mađarske, Turske, Kipra.

Zapažene rezultate ostvarili su i skijaši iz BiH, a posebno su se istakli Marko Šljivić i Emir Lokmić, dok je u ženskoj kategoriji najzapaženije rezultate ostvarila Esma Alić.

Tehnički organizator takmičenja je Ski-klub "Jahorina", uz podršku Olimpijskog centra Jahorina.

Sva četiri FIS kupa od strane tehničkog delegata su ocijenjena kao izuzetno uspješna i ova planina spremno dočekuje takmičare za nove trke zakazane za januar.

Već 12. i 13. januara očekuju se dva Jahorina FIS kupa, dok će se 15. i 16. januara na jahorinskim stazama održati Otvoreno prvenstvo smučarskog kluba "Jahorina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije