Privreda

Organizacija "Mali princ" pokrenula projekat "Žene u biznisu"

Organizacija "Mali princ" pokrenula projekat "Žene u biznisu"
Foto: Srna | Organizacija "Mali princ" pokrenula projekat "Žene u biznisu"
Srna

Organizacija "Mali princ" iz Brčkog pokrenula je tromjesečni projekat "Žene u biznisu", vrijedan 13.000 KM, namijenjen promociji i podsticanju ženskog preduzetništva.

Producent Sandra Ikanović-Jovičić rekla je da je projekat zamišljen tako da edukaciju iz oblasti poslovnog engleskog jezika, onlajn marketinga i preduzetništva pohađa 30 žena koje se već bave preduzetništvom i one koje žele da pokrenu vlastiti biznis.

Jovičićeva je novinarima rekla da više od 50 odsto nezaposlenih u BiH čine žene, te da se u posljednjih 15 godina bilježi rast ženskog preduzetništva.

"Jedan od razloga zbog kojeg je žensko preduzetništvo marginalizovano jesu predrasude prema ženama koje su ukorijenjene u našem društvu. EU preduzela je određene mjere da bi se žensko preduzetništvo poboljšalo i promovisalo", napomenula je Jovičićeva.

Šef Pododjeljenja za privredni razvoj u Vladi Brčko distrikta Amra Abadžić rekla je da je Vlada napravila strategiju i akcioni plan za razvoj ženskog preduzetništva i obezbijedila 60.000 KM donatorskih sredstava za te namjene, od kojih je 53.000 KM utrošeno za projekte tri nevladine organizacije.

Šef vladinog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić rekao je da se jačanjem ženskog preduzetništva u Brčko distriktu stvara osnova za razvoja malog i srednjeg preduzetništva, te napomenuo da žena u društvu ima najvažniju ulogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije