Privreda

Otvoren hipermarket "Bingo" u Kozarskoj Dubici

Otvoren hipermarket "Bingo" u Kozarskoj Dubici
Foto: Srna | Otvoren hipermarket "Bingo" u Kozarskoj Dubici

U Kozarskoj Dubici danas je otvoren hipermarket trgovačkog lanca "Bingo" i u rad puštena hladnjača za skladištenje voća i povrća domaćih proizvođača, kapaciteta 12.000 tona.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je "Bingo" jedna od najvećih kompanija u BiH, koja zapošljava gotovo 9.000 radnika.

"Kompanija je odlučila da investira u Kozarskoj Dubici. Osim hipermarketa, koji košta nekoliko miliona KM, ovdje je važno da se proširuje kapacitet hladnjače, koja će služiti za otkup voća i povrća od naših proizvođača", rekao je Reljić.

On je naglasio da je benefit ovog ulaganja i zapošljavanje 60 novih radnika i sredstva od PDV-a, koja će putem finansijskih tokova ostajati u Kozarskoj Dubici.

Reljić je naglasio da je opština Kozarska Dubica prošle godine privatila poslovnu ponudu vlasnika kompanije "Bingo" Senada Džambića, uz veliki interes i kupaca i kooperanata.

"Vrata naše opštine će za ovu komapniju biti uvijek otvorena za dalje poslovne podruhvate, a koristim ovu priliku da, i u lično i u ime građana, zahvalim vlasniku kompanije, koji je otvorio ovaj objekat i osigurao nova radna mjesta", rekao je Reljić novinarima.

Uz želje da kompanija "Bingo" u Kozarskoj Dubici uspješno posluje, Reljić je naglasio da je BiH potrebno više takvih kompanija da bi se zaposlili i na ovim prostorima zadržali mladi.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Goran Bursać ocijenio je impresivnim objekat kompanije "Bingo" u Kozarskoj Dubici.

"Ovakvi objekti daju dobre perspektive i budućnost našim poljoprivrednicima jer sam upoznat da je kompanija već sklopila ugovore sa više od 40 kooperanata i taj broj raste iz dana u dan, što nas raduje", rekao je Bursać.

Bursać je dodao da Ministarstvo poljoprivrede podržava izgradnju ovakvih objekata jer oni podižu poljoprivredu cijelog potkozarskog kraja.

"Sigurno je da ovo daje perspektivu stabilnoj proizvodnji i otkupu, te mogućnosti da se plasiraju svi proizvodi koji se proizvode. To je ono što je najbitnije i što čini poljoprivredu jednom granom koja će u budućnosti biti sve sigurnija i sigurnija u Republici Srpskoj", zaključio je Bursać.

Rukovodilac Službe marketinga kompanije "Bingo" Tatjana Paunoski izjavila je da je danas u Kozarskoj Dubici otvorena 215. poslovna jedinica kompanije, koja je dio velike investicije koja je započela prošle godine, kada je kompanija u Kozarskoj Dubici kupila veliku hladnjaču, kapaciteta 12.000 tona.

"Ovaj objekat je izgrađen u proteklih nekoliko mjeseci, a zaposlili smo 60 novih kolega. Poenta ove investicije je zapravo otkup, skladištenje i plasman domaćih kultura koje se uzgajaju u dubičkoj regiji", rekla je Paunoski.

Paunoski je precizirala da sama hladnjača ima 34 komore, a da je kompanija nedavno investirala i u komore za dozrijevanje banana i sortirnicu voća.

"Investicije se nastavljaju i nama je najvažnije da cijeli dubički kraj ima ekonomsku stabilnost, s obzirom na to da mi našim kooperantima odmah isplaćujemo novac, skladištimo njihovo voće i povrće i odmah ga plasiramo u našu mrežu širom BiH. To je sinergija proizvođača i našeg prodajnog lanca, koji nudi svježe voće i povrće našim kupcima", rekla je Paunoski.

Uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera, novootvoreni hipermatket "Bingo" otvorio je danas vrata brojnim zainteresovanim građanima Kozarske Dubice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije