Privreda

Otvoren zatvoreni bazen u Trebinju

Otvoren zatvoreni bazen u Trebinju
Foto: Vlada RS | Otvoren zatvoreni bazen u Trebinju

TREBINJE - Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS Radovan Višković i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić svečano su presijekli vrpce na novoizgrađenom olimpijskom zatvorenom bazenu, a zvanično ga je proglasio otvorenim srpski član predsjedništva, čestitavši Trebinju ovakav impozantan objekat koji će, kako kaže, služiti na ponos cijele Republike Srpske i najavljujući nove proejkte.

„Ovaj grad će ubrzo da počne da gradi aerodrom, ovaj grad u našim planovima treba da bude povezan sa brzom cestom ili auto-putem sve do Višegrada i dalje prema Beogradu i lijevo prema Banjaluci, a mi smo ovdje da nastavimo kontinuitet naših napora da učinimo građanima Trebinja ono što oni zaslužuju“, istakao je na otvaranju Dodik, najavivši i skori početak gradnje nove bolnice u Trebinju.

 
Napominjući da je danas posebno zadovoljstvo boraviti u Trebinju, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je i ovom gradu i cijeloj Republici Srpskoj čestitao jedan ovakav objekat koji je bio obaveza preduzća HET još od sedamdesetih godina, a čiju je obavezu ispunila ova rukovodna garnitura.
 
„Hercegovino, dočekali ste da imate jedan ovakav objekat, nek vam je sa srećom i živi i zdravi bili“, čestitao je premijer Višković, podsjetivši i na činjenicu da u Trebinju tradicija sportova na vodi traje više od sedam decenija, čime je ovaj grad, kao drugi u Republici Srpskoj nakon Banjaluke, i dobio i zaslužio ovakav velelepan objekat.
 
I gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je potvrdio trebinjsku tradiciju sportova na vodi, napominjući da se poslije pola vijeka ostvario san o kome su maštale generacije ovoga grada i dočekale da se to obistini prvim takmičenjeem u ovom bazenu i to utakmicom između dvije najomiljenije vaterpolo reprezentacije u ovom gradu – Srbije i Crne Gore.
 
„Hvala gospodinu Dejanu Saviću, selektoru reprezentacije Srbije, hvala gospodinu Đuru Mariću, predsjedniku Vaterpolo saveza Crne Gore sa svim njihovim saradnicima, a hvala i igračima koji će prvi zaigrati u ovom objektu za koji se nadamo da će biti rasadnik sportskih talenata čija će imena biti upisana u istoriju grada Trebinja“, dodao je Ćurić. 
 
Investitor ovog velelepnog zdanja je preduzeće „Hidroelektrane na Trebišnjici“ čiji direktor Gordan Mišeljić je na otvaranju iznio tehničke karakteristike objekta koji se prostire na 10.000 metara kvadratnih, a u koje je HET uložio preko 13 miliona maraka.
 
On je istakao da su Hidroelektrane na Trebišnjici gradnjom ovog bazena ispunile ne samo obavezu vodoprivrednih akata koju su preuzele gradnjom sistema, već, kako je rekao, i svoju moralnu obavavezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije