Privreda

Otvoreni "Sajamski dani Gradiška 2024.": Više od stotinu izlagača na 5.000 kvadrata

Otvoreni "Sajamski dani Gradiška 2024.": Više od stotinu izlagača na 5.000 kvadrata
Foto: Milan Pilipović | Otvoreni "Sajamski dani Gradiška 2024.": Više od stotinu izlagača na 5.000 kvadrata

GRADIŠKA - Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, turizma, obrazovanja i zapošljavanja, otvorio je danas u Gradišci Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srpske.

On je naglasio da je impresioniran ekonomskim napretkom Gradiške, gdje privreda ima vodeću ulogu.

Sajam je dokaz težnji ove lijevčanske sredine da se, u sadašnjim okolnostima i uslovima, može ostvariti značjan napredak lokalne zajednice.

"Svakako da je i Vlada Republike Srpske doprinijela tom razvoju ali najveći doprinos tome ipak su dali privrednici. Siguran sam da će i u narednom periodu, radom i zalaganjenjem, Gradiška, sa svojim privrednim potencijalima, to i činiti", kazao je Klokić. 

Prema njegovim riječima, sajam je prilika da se ostvare novi kontakti, razmijene poslovne ideje i u tom pravcu treba graditi temelje i osnovu ekonomskog i društvenog razvoja.

"Nova razvojna šansa Grada Gradiška je Slobodna ekonomska zona Liman koja će biti novi podstrek razvoja. Realizovali smo nekoliko projekata na području Gradiške, gdje su uključene razvojne agencije iz Evrope, što je omogućilo dodatni razvoj Grada Gradiška", istakao je Klokić u obraćanju učesnicima sajma.

Učesnici su iz više evropskih regija i zemalja, a sajam je organizovan na pet hiljada kvadrata u Sportskoj dvorani "Arena" i na otvorenom prostoru ispred ovog objekta.

Trajaće tri dana uz učešće više od stotinu izlagača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije