Privreda

Proglašeni najbolji ministri i menadžeri

Proglašeni najbolji ministri i menadžeri
Foto: Srna | Proglašeni najbolji ministri i menadžeri

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić večeras je u Banjaluci proglašen za najministra u ovoj godini po izboru Evropske nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija BiH, jugoistočne i srednje Evrope, Evropskog udruženja menadžera i časopisa "Euromanadžer".

Trninić je Srni na dodjeli nagrade "Najmenadžer i najkompanija BiH" rekao da je počastvovan priznanjem i što su prepoznati napori Ministarstva na čijem je čelu.

"Vjerujem da je ovakva odluka donesena zbog dobrih rezultata koje je Ministarstvo ostvarilo u prethodnom periodu, jer sam i 2017. godine proglašen za najministra", naveo je Trninić.

On je podsjetio da je Ministarstvo realizovalo određene projekte iz drumskog saobraćaja, kao i da uspješno teče proces restrukturisanja "Željeznica Republike Srpske", a unaprijeđen je i vazdušni saobraćaj.

Na 41. dodjeli nagrade "Najmenadžer i najkompanija BiH" nagrada za najministra uručena je i ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću, kojem je pripala i titula "Ličnost 2019. godine u BiH".

Foto: Srna
Foto: Srna

Specijalna nagrada "najpremijer BiH 2019." pripala je premijeru Vlade Federacije BiH (FBiH) Fadilu Novalić, dok su za najministre izabrani i ministar finansija FBiH Jelka Milićević, ministar energetike, rudarstva i industrije FBiH Nermin DŽindić i ministar saobraćaja u Vladi kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Priznanje za najboljeg gradonačelnika u BiH uručeno je gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću.

Ove godine dodijeljene su tri "Nagrade za životno djelo" - tehničkom direktoru kompanije "Bema" iz Banjaluke Marinku Umičeviću, generalnom direktoru i vlasniku kompanije "Širbegović inženjering" iz Gračanice Faruku Širbegoviću i vlasniku i direktoru Fabrike montažnih kuća "Promo" iz Donjeg Vakufa Kemalu Čolaku.

Foto: Srna
Foto: Srna

Nagrade su dodijeljene, između ostalog, i u kategoriji "Najmenadžer-šampion biznisa", "Najuspješnija kompanija", a uručena su i posebna priznanja najuspješnijima iz oblasti nauke, šou biznisa i informisanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije