Privreda

Radojičić i Komić: Podrška start-up firmama

Radojičić i Komić: Podrška start-up firmama
Foto: N.N. | Radojičić i Komić: Podrška start-up firmama

Informatičke firme "Asioso" i "Digivox", koje su nedavno pokrenule poslovanje kao start-up preduzeća u novim prostorijama Inovacionog centra Banjaluka, posjetili su danas gradonačelnik Igor Radojičić i Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije RS.

Ove firme, kao novi biznisi, u prvoj godini poslovanja imaju pravo na besplatan poslovni prostor. Radojičić je kazao da je grad opredijeljen da podrži pokretanje novih poslova, pogotovo novih tehnologija.

"Ovdje su sada dvije nove firme sa 17 zaposlenih, koji će imati priliku da rade i da ostvare dobar prihod. Naša praksa je da nastavimo istim putem, odnosno da i preostala dva prostora privedemo sličnoj namjeni. Ako Inovacionom centru bude trebalo još prostora, grad će biti na raspolaganju za saradnju", istakao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, Skupština grada donijela je odluku da se tri poslovna prostora u vlasništvu grada, veličine oko 350 kvadratnih metara, dodijele Inovacionom centru za potrebe razvijanja start-up biznisa.

Komić je kazao  da ICBL radi od 2008. godine i da je do sada zaprimio 205 poslovnih ideja, da su podržana 83 tima, te je osnovano 36 kompanija u kojima je zaposleno oko 260 radnika.

"Prema postignutim rezultatima, možemo reći da postoji puna opravdanost za postojanje Inovacionog centra, te njegovo dalje širenje", rekao je Komić.

Aleksandar Čičić, direktor agencije "Digivox", kazao je da je njegova firma specijalizovana za digitalni marketing i dodao da su od Inovacionog centra dobili lijep prostor za rad, na dobroj lokaciji.

Nebojša Ljubičić iz firme "Asioso" rekao je da oni rade u Banjaluci, Beču i Minhenu, te da su uglavnom orijentisani na posao sa inostranim partnerima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije