Privreda

Radošević, generalni direktor ZTC 'Banja Vrućica': Poslovni rezultati nadmašili planove

Radošević, generalni direktor ZTC 'Banja Vrućica': Poslovni rezultati nadmašili planove
Foto: N.N. | Radošević, generalni direktor ZTC 'Banja Vrućica': Poslovni rezultati nadmašili planove

Možemo s ponosom da kažemo da smo u godini koja je na izmaku ostvarili i prebacili planirani poslovni plan, kaže Aleksandar Radošević, generalni direktor Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica".

"Ove godine zabilježićemo između 227.000 i 228.000 noćenja, što je za oko 9.000 više nego prošle godine", naglasio je Radošević.

Ističe da su već pripremili poslovni plan za narednu godinu, jer rezultate koje su ostvarili planiraju i da nadmaše.

"Očekujemo da u 2018. godini, konačno, dobijemo dozvole od opštinskih vlasti za rekonstrukciju restorana 'Kiseljak', a koje čekamo od februara ove godine. To nam je već odavno završen projekat, koji, nažalost, zbog opstrukcija nismo bili u mogućnosti da realizujemo u proteklom periodu", rekao je Radošević.

NN: Kakve je poslovne rezultate Zdravstveno-turistički centar (ZTC) "Banja Vrućica" zabilježio u 2017. godini?

RADOŠEVIĆ: S velikim zadovoljstvom možemo da kažemo da je ZTC "Banja Vrućica" ostvario izuzetno uspješne rezultate i u 2017. godini. Petu godinu zaredom obaramo rekord u broju noćenja i dalje bilježimo rast gostiju iz Hrvatske, Srbije i inače iz inostranstva. Stoga, možemo s ponosom da kažemo da smo u godini koja je na izmaku ostvarili i prebacili planirani poslovni plan. Veoma smo zahvalni svim našim gostima i klijentima koji nam iz godine u godinu poklanjaju svoje povjerenje i dolaze u naš zdravstveno-turistički kompleks, a mi nastojimo da im se odužimo tako što im pružamo najbolju uslugu po zaista povoljnim cijenama.

NN: Da li je riječ o jednoj od uspješnijih poslovnih godina?

RADOŠEVIĆ: Jeste, upravo tako. Riječ je o jednoj od uspješnijih godina jer smo, što se tiče ostvarenog broja noćenja, u ovoj godini zabilježili treći najbolji rezultat u skoro stogodišnjoj istoriji "Banje Vrućice". Mislim da to dovoljno govori o uspjehu koji smo postigli u 2017. godini.

NN: Koliko noćenja je zabilježeno tokom 2017. godine?

RADOŠEVIĆ: Ove godine zabilježićemo između 227.000 i 228.000 noćenja, što je za oko 9.000 više nego prošle godine. Od ostvarenog broja noćenja, 61 odsto čine domaći, a 39 odsto gosti iz inostranstva.

NN: Iz kojih zemalja su najčešće bili gosti?

RADOŠEVIĆ: Kao što sam rekao, najveći broj gostiju svakako nam dolazi iz Republike Srpske i Federacije BiH, zatim tu su gosti iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Bilježimo, svakako, povećan broj i noćenja gostiju iz zemalja zapadne Evrope.

NN: Kakvi su vam planovi za iduću, 2018. godinu?

RADOŠEVIĆ: Već smo pripremili poslovni plan za narednu godinu, jer rezultate koje smo ostvarili treba nadmašiti u godini koja je pred nama. Očekujemo da u 2018. godini, konačno, dobijemo dozvole od opštinskih vlasti za rekonstrukciju restorana "Kiseljak", a koje čekamo od februara ove godine. To nam je već odavno završen projekat, koji, nažalost, zbog opstrukcija nismo bili u mogućnosti da realizujemo u proteklom periodu. I dalje ćemo, svakako, raditi na osavremenjavanju opreme za rad, kao i uvođenju novih usluga i sadržaja. S novom godinom uvodimo novi wellness sadržaj green spa oaza, koji podrazumijeva džakuzije, knajp kade, staze za masažu stopala i tople klupe. Takođe, u proteklom periodu ostvarili smo dobre kontakte s partnerima iz Holandije, tako da u 2018. godini očekujemo prve veće organizovane grupe i iz ove zemlje. Sa zadovoljstvom želim da istaknem da ćemo i ove godine našim radnicima isplatiti 13. platu. Ove godine uvećali smo fond plata naših zaposlenih zbog dobrih poslovih rezultata koje smo ostvarili, te stoga nije bila planirana i 13. plata. Međutim, željeli smo da se, ipak, i isplatom 13. plate odužimo svim našim zaposlenim koji su pokazali veliki trud i zalaganje u obavljanju svojih dužnosti i tako ne prekinemo tradiciju isplate 13. plate u našoj kompaniji. Pored toga, donesena je odluka da se radnicima u narednoj godini povećaju plate za 50 KM mjesečno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije