Privreda

Rast moguć uz dosljednu primjenu mjera

Rast moguć uz dosljednu primjenu mjera
Foto: N.N. | Rast moguć uz dosljednu primjenu mjera

BANJALUKA - Privredu RS je u ovoj godini karakterisao rast industrijske i prerađivačke proizvodnje, povećanje broja zaposlenih u industriji i smanjenje spoljnotrgovinskog deficita, ali je došlo i do značajnijeg pada likvidnosti i rasta zaduženosti privrede.

Ocijenio je to Borko Đurić, predsjednik Privredne komore RS, na godišnjem prijemu za novinare, sumirajući godinu na izmaku uz ocjenu da je RS potreban privredni rast od šest do osam odsto da bi se podigao standard stanovništva, ali i sustigle zemlje koje su daleko odmakle u razvoju.

Kako je kazao, većina prijedloga Privredne komore RS, koje je uputila Vladi RS za kreiranje programa ekonomskim reformi za period od 2018. do kraja 2020. godine, odnosi se na jačanje privrednog rasta.

"Podržali smo program ekonomskih reformi jer je najveći dio naših prijedloga prihvaćen u različitim oblicima i formi. Nakon toga, uputili smo pismo Ministarstvu finansija RS u kojem smo izrazili svoje viđenje načina realizacije i praćenja ispunjenja mjera iz tog dokumenta. Dosljednim sprovođenjem tih mjera iz programa ekonomskih reformi moguće je ostvariti i veće stope privrednog rasta", kazao je Đurić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije