Privreda

Rehabilitacija dionice Trebinje - Ljubinje biće završena do 15. novembra

Rehabilitacija dionice Trebinje - Ljubinje biće završena do 15. novembra
Foto: N.N. | Rehabilitacija dionice Trebinje - Ljubinje biće završena do 15. novembra

TREBINJE - Nenad Nešić, direktor Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" i ministar saobraćaja i veza ES Đorđe Popović, obišli su sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i direktorom "Hercegovina puteva" Mišom Šćepanovićem, radove na magistralnom putu Trebinje - Ljubinje, koji se rehabilituje u cijeloj svojoj dužini od oko 60 kilometara.

U pitanju je, kako je istakao Nešić, projekat vrijedan 12,3 miliona maraka, koji podrazumijeva presvlačenje novog sloja asfalta po postojećoj putnoj komunikaciji, a koji će, iako predviđen da se okonča za 36 mjeseci, biti završen do početka zimske sezone, odnosno, do 15. novembra.

On je najavio da se već naredne sedmice raspisuje tender za izvođenja radova na putu dužine oko 13 kilometara, od Nevesinja do entitetske linije ka Mostaru, vrijednosti oko 3,2 miliona KM, a radi se i na projektu puta Nevesinje – Gacko.

U toku iduće sedmice se, kako objašnjava, počinje rješavati i takozvano usko grlo puta Tjentište – Gacko, kod sela Vrba, dok se nova putna dionica radi i od Foče prema Tjentištu, gdje je u toku imovinsko – pravna procedura.

I Popović se složio da Hercegovina treba i da će uskoro imati bolju putnu infrastrukturu.

"Upravo na mreži puteva u Hercegovini se u ovoj i narednim godinama planiraju obimni radovi, ali se rješavaju i putne komunikacije sa Starom Hercegovinom, pa su na putu Foča – Gacko u toku geološka ispitivanja tla i eksproprijacija", istakao je Popović, napomenuvši da je Vlada RS, odnosno, ovo ministarstvo svjesno da su putevi osnovni preduslovi i za turizam i za bolju privredu, a to je Hercegovini potrebno.

Podsjetivši da je put Trebinje – Ljubinje jedna od glavnih hercegovačkih putnih komunikacija, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao veliku zahvalnost stanovništva ovog dijela Srpske koje je dugo čekalo rehabilitaciju ovog puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije