Privreda

Ruska Federacija drugi po veličini strani ulagač u Srpsku

Ruska Federacija drugi po veličini strani ulagač u Srpsku
Foto: N.N. | Ruska Federacija drugi po veličini strani ulagač u Srpsku

Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević i ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić tokom današnjeg susreta sa delegacijom Uralske regije, koja boravi u dvodnevnoj posjeti RS, istakli su da je Ruska Federacija drugi po veličini strani ulagač u Srpsku, te da međusobna saradnja dvije zemlje prevazilazi ekonomski aspekt, znajući za kulturnu, nacionalnu i istorijsku povezanost ruskog i srpskog naroda.

Petričević je privrednike iz Uralske regije upoznao s povoljnim uslovima poslovanja i prednostima za ulaganje u RS, kao i podsticajima za ulaganja na koje strani investitori mogu računati pod jednakim uslovima kao i domaći privredni subjekti, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Gašićeva je naglasila da Srpska raspolaže značajnim turističkim potencijalima u banjskom, ruralnom i eko turizmu koji su posebno privlačni turistima iz Rusije, te je izrazila opredjeljenje da u narednom periodu saradnja RS i Uralske regije bude intenzivirana, ali i unaprijeđenja kroz zajedničke projekte institucija RS i ove regije.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, koji su prisustvovali sastanku, istakli su da postoji interesovanje domaćih poljoprivrednika za nabavku mehanizacije i opreme od ruskih partnera.

Delegaciju iz Ruske Federacije predvodilo je rukovodstvo Zavoda "Traktor", jednog od najvećih proizvođača mini-traktora u Rusiji i Fabrike "Zlatdekor", koja se bavi izradom stilskog oružja i suvenira, te drugi privrednici i preduzetnici iz Uralske regije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije