Privreda

ŠG "Klekovača-Potoci" počelo sa radom

ŠG "Klekovača-Potoci" počelo sa radom
Foto: N.N. | ŠG "Klekovača-Potoci" počelo sa radom

ISTOČNI DRVAR - Radnici Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" iz Istočnog Drvara, nakon 17 dana protesta, jutros su počeli sa radom, rekao je Srni predstavnik Sindikata ovog gazdinstva Radenko Bosnić.

"Nakon 17 dana protesta, uspjeli smo da ostvarimo svoje zahtjev - da bude smijenjen dosadašnji vršilac dužnosti direktora ovog gazdinstva Nikola Janković. Na čelo gazdinstva došao je vršilac dužnosti direktora Milan Kecman", naveo je Bosnić.

On je istakao da će radnici pomoći novom rukovodstvu i da će se angažovati da što prije krenu sa aktivnim radom, da bi postigli plan proizvodnje.

Novoizabrani vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" iz Istočnog Drvara Milan Kecman rekao je Srni da je preuzeo dužnost, da su svi zaposleni na radnim mjestima i da se posao odvija prema planu.

Nezadovoljni i otpušteni radnici Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" iz Istočnog Drvara protestovali su 17 dana, zahtijevajući smjenu Jankovića, koji je otpustio radnike iz Drvara i Istočnog Drvara i zaposlio radnike iz drugih opština.

Radnike su podržali načelnik opštine Drvar Goran Broćeta, načelnik Istočnog Drvara Milka Ivanković, novoizabrani poslanik SNSD-a u parlamentu Srpske Nikola Špirić, predsjednik Zavičajnih socijaldemokrata Mile Marčeta, Sindikat ŠG "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru, porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi i stanovništvo Drvara koje se nalazi u federalnom dijelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije