Privreda

"Sajamski dani Gradiška 2024": Privreda i obrazovanje u fokusu

"Sajamski dani Gradiška 2024": Privreda i obrazovanje u fokusu
Foto: Ustupljena fotografija | "Sajamski dani Gradiška 2024": Privreda i obrazovanje u fokusu

GRADIŠKA - Grad Gradiška u saradnji sa kompanijom "RS Consalting & Trade d.o.o. Banja Luka", krajem aprila biće domaćin Međunarodnog sajma privrede, poljoprivrede, turizma, obrazovanja i zapošljavanja.

Pripreme za ovu manifestaciju, sa više od stotinu izlagača na pet hiljada kvadrata, su u završnici.

Sajam predstavlja poslovni okvir koji će omogućiti učesnicima iz različitih sfera ekonomskog, socijalnog i obrazovnog područja da ostvare kontakte, razmijene iskustva i promovišu svoje mogućnosti i potrebe.

"Cilj manifestacije je promocija i predstavljanje proizvoda i usluga domaćih i stranih privrednih kolektiva, poljoprivrednih proizvođača, ekonomskih eksperata, kao i predstavnika domaćih i regionalnih privrednih komora", izjavio je za "Nezavisne novine" Bojan Vujinović, gradski menadžer.

Povod za održavanje Sajma, je sve intenzivniji privredni razvoj Gradiške, naročito u posljednjih sedam godina. U tom periodu, prema podacima Gradske uprave, ostvaren je rast prihoda za 76 odsto, dobit je uduplana a zaposlenost povećana za 30 odsto. Takođe je ostvaren bitan tehnološki napredak.

"Prvi put u 2022. godini prihod privrednih društava sa teritorije grada Gradiška premašio je milijardu KM. U tom procesu shvatili smo da je  obrazovanje osnovna poluga društvenog razvoja. Grad Gradiška, je u proteklih pet godina, za ove namjene uvećao izdvajanja za oko 30 odsto, što ukupno iznosi 3,3 miliona KM godišnje", rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške. To je jedan od razloga koji su svrstali Gradišku na lidersku poziciju privrednog razvoja u regionu.

Osim privrede, u Gradišci će na ovom Sajmu od 26. do 28. aprila, navode u gradskoj upravi, takođe predstaviti potencijale u poljoprivredi i turizmu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije