Privreda

Sedam ugostitelja se javilo za turističke vaučere

Sedam ugostitelja se javilo za turističke vaučere
Foto: Arhiva | Sedam ugostitelja se javilo za turističe vaučere

​BANJALUKA - Korištenje turističkih vaučera na lokacijama širom Republike Srpske počinje sutra, a do sada se za pružanje usluga posredstvom ovih vaučera prijavilo sedam ugostiteljskih objekata i dvije turističke agencije.

Kako su naveli u Ministarstvu trgovine i turizma RS vrijednost turističkog vaučera i ove godine iznosi 100 KM i može se koristiti jednom od 1. jula do 30. oktobra 2022. godine za plaćanje usluge smještaja, odnosno noćenja sa doručkom, bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

Takođe, kako su naveli među prijavljenim ugostiteljskim objektima koji su se do sada prijavili su "Banja Vrućica", "Banja Kulaši", te Ugostiteljski servis Vlade RS.

Za sada prijavljene turističke agencije su "UNIS" tours i "Kompas" tours.

U ministarstvu podsjetili su da je korisnik vaučera svaki punoljetni građanin Srpske, kao i građanin sa prebivalištem u Brčko Distriktu koji posjeduje državljanstvo RS, bez obzira na visinu ličnih primanja, koji ispunjava uslove iz uredbe za dodjelu vaučera.

"Vaučer je moguće iskoristiti isključivo van mjesta prebivališta korisnika vaučera. Vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi i sa istim se može plaćati samo usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom", kazali su u resornom ministarstvu, dodajući da jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom.

"Dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom. Vaučer se može iskoristiti za plaćanje troškova u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj u korist tri korisnika vaučera ako se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije", kazali su u nadležnom ministarstvu, navodeći da se isto kao i prethodne godine, u cilju pribavljanja vaučera, građani mogu obratiti direktno ugostitelju ili turističkoj agenciji koji učestvuju u projektu.

Dodali su da se ugostiteljski objekti i turističke agencije mogu na javni poziv prijaviti do 15. oktobra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije